Piețele vor fi redeschise, iar restricțiile de circulație pe timp de noapte în perioada alegerilor vor fi relaxate



Veste bună de la Palatul Victoria! Piețele se redeschid, iar restricțiile de circulație pe timp de noapte în perioada alegerilor vor fi relaxate. Măsurile de relaxare propuse de Comitetul Național pentru Situații de Urgență sunt prevăzute în hotărârea de guvern adoptată astăzi. Potrivit secretarului de stat în M.A.I, Raed Arafat, piețele închise vor fi redeschise cu condiția emiterii unui ordin comun Ministerul Sănătății, A.N.S.V.S.A. și Ministerul Lucrărilor Publice. Premierul Ludovic Orban i-a cerut, deja, ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să trimită ordinul comun pentru redeschiderea piețelor imediat spre publicare în Monitorul Oficial. Astfel, acestea vor fi redeschise în momentul în care documentul va apărea in Monitorul Oficial. Înainte de închiderea pieţelor administratorii acestora erau obligaţi să aplice măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului, măsuri care rămân în vigoare. În fiecare dimineață, înainte de a-și începe lucrul, se măsoară temperatura fiecărui comerciant. Cine este depistat cu temperatură peste limita normală sau în cazul în care prezintă și alte semne de boală, este trimis acasă. De asemene, tejghelele, frigiderele, cântarele, utilajele și toate celelalte obiecte din spațiul pieței sunt dezinfectate. În locuri accesibile pentru cumpărători, sunt asezate dozatoare cu dezinfectanți pentru mâini, pe bază de alcool. În wc-urile din piață trebuie asigurate apă caldă și soluții dezinfectante pentru mâini. În timpul activității, comercianții sunt obligați să poarte măști și mănuși. În pavilioanele închise, pe cât este posibil, sunt instalate ecrane de protecție între cumpărători și vânzători. De asemenea, trebuie menținută distanța de cel puțin doi metri între persoanele aflate în piață. Măsura pentru ziua votului se referă la două situații. Pentru toți cetățenii cu drept de vot există libertate de mișcare între 5 dimineață în data de 6 decembrie și 1 dimineața în 7 decembrie, iar pentru membrii B.E.C., observatori, candidații și personalul tehnic și auxiliar care participă la procesul de vot nu vor fi supuși restricțiilor de circulație între 23.00 și 5.00 pe baza documentului justificativ. Pentru zonele carantinate care sunt sub carantină se va emite o reglementare care să prevadă exact aceste excepții, a mai precizat secretarul de stat Raed ArafatReferitor la cetățenii cu drept de vot aflați în izolare sau carantină la domiciliu, aceștia au dreptul să solicitae urna mobilă.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook