Plângere penală împotriva D.S.P. BucureștiTensiuni între Primăria Capitalei și Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, din cauza situației de la Centrul Rezidenţial de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Dependente - Berceni. Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti depune plângere penală împotriva Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, pe motiv că nu a testat personalul Centrului din Berceni, unde au fost confirmaţi cu SARS CoV-2 47 de beneficiari ai serviciilor instituției şi 28 de angajaţi. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au declarat, anterior, că nu are posibilitatea să testeze persoanele din Centru, însemnând 246 de angajati si 233 de beneficiari.

COSMINA STOIAN, reporter ”Potrivit legislației în vigoare, personalul centrelor rezidențiale trebuia testat de către D.S.P. de două ori pe lună. În plus, testele trebuie făcute la apariția primului caz cu simptome de Covid-19. După ce a aşteptat trei zile ca D.S.P. Bucureşti să testeze personalul medical şi persoanele internate în centrul medical, Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti a efectuat testarea prin resurse interne.”

Direcţia Generală de Asistenţă Socială informează că testarea celor din Centrul Berceni s-a făcut vineri și sâmbătă, după ce un beneficiar al centrului a fost internat în spital pentru o afecțiune acută, moment în care a fost depistat pozitiv la infectarea cu noul coronavirus. În prezent, toți beneficiarii și angajații depistați pozitivi sunt asimptomatici și au fost internați, în functie de patologiile asociate, la spitalele Colentina, dr. Victor Babeș, dr. Marius Nasta, Monza și Institutul ”Ana Aslan” din Otopeni. La Centrul Rezidențial de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Dependente – Berceni au fost aplicate, deja, măsuri de siguranță sanitară, respectiv autoizolarea personalului la locul de muncă, revizuirea protocoalelor de siguranță medicală și decontaminarea incintelor cu substanțe puternic virucide.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook