Planuri pentru Parcul Lacul Morii



Locuitorii Sectorului 6 se vor putea bucura de o oază de relaxare - Parcul Lacul Morii. Proiectul ar trebui finalizat în următorii doi ani. Astfel, parcul va fi gata undeva prin vara sau toamna lui 2025, iar insula va fi terminată în mare parte la finalul lui 2024. Astfel, Capitala va obţine mai multe hectare de spaţiu verde cu facilităţi sportive şi culturale.

CIPRIAN CIUCU, primar, Sector 6

"Avem gata studiul de fezabilitate pentru Parcul liniar Lacul Morii, un parc liniar care va avea aproximativ, dacă mai punem și parcul Crângași undeva la 20 de hectare, va fi probabil cea mai importantă investiție într-un parc nou, într-o zonă pe care am igienizat-o deja. Va cuprinde foarte multe elemente de sporturi nautice, deci suprafața lacului va fi accesibilă pentru sporturile nautice, diferite activități sportive în special volei, volei pe nisip, baschet, tenis, va avea o zonă foarte importantă de promenadă de câțiva km de-a lungul digului Lacului Morii care va conecta astfel și mai bine Chiajna cu Sectorul 6 și cu zona Crângași."

Proiectul este unul foarte prietenos cu mediul, mai spune Ciprian Ciucu. Viitoarele lucrări se proiectează în baza unei documentații bogate, din care fac parte și studii dendrologice și de biodiversitate ale zonei.

CIPRIAN CIUCU, primar, Sector 6

"Așa grosso modo, investiția acum o estimăm undeva la 18 milioane de euro, deci va fi cea mai mare investiție într-un parc din București, deci 18-20 de milioane de euro. Fondurile le vom lua în principal din POR, Programul Operațional Regional are dedicate fonduri fix pentru așa ceva și consider că acesta va fi un proiect prioritar prin natura lui."

NICUȘOR DAN, primarul Capitalei

"Tocmai de aceea colaborarea mai multor instituții: Ministerul Dezvoltării, Apele Române, Primăria Generală, Prefectura, primăriile de sector pe raza cărora trece Dâmbovița, într-o definire, în plan a Dâmboviței, ca uriașă oportunitate pentru oraș și ca loc public pe care bucureștenii și oamenii care ne vizitează să se bucure, este foarte importantă, așa cum s-a menționat această colaborare există, funcționează de un an de zile, există finanțare, există voința Ministerului Dezvoltării de a finanța și cred că este, în sfârșit o abordare serioasă pentru așa cum am spus, o mare oportunitate pe care orașul o are."

Vor exista mai multe spații de joacă, dar şi pontoane plutitoare, care vor lua rolul de zone de mers, locuri pentru mese, terase, grupuri sanitare. Parcul liniar va merge până la Chiajna, unde vor fi terenuri de sport, umbrare, iar barajul se va amenaja până la Dâmboviţa.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii
Anupamaa
Drama

Anupamaa

Anupamaa a sacrificat mult pentru a deveni o soție loială, o noră devotată și o mamă iubitoare. Dar a primit, în schimb, doar lipsă de respect din partea tuturor. După ce realizează situația în care se află, Anupamaa decide să-și trăiască viața în condițiile ei.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook