Planurile lui Ion Valentin Voicu, candidat ALDE la Primăria Sectorului 5Sectorul 5 al Bucureştiului este, poate, cel care aduce cea mai mare provocare viitorului edil. Pentru că o vizită în Sectorul 5 înseamnă o schimbare de peisaj brutală, de la o zonă la alta. L-am însoţit pe candidatul ALDE la Primăria Sectorului 5, Ion Valentin Voicu, în câteva cartiere sensibile. În vârstă de 31 de ani, Valentin Voicu, de profesie inginer în industria alimentară, este acum consilier general al Municipiului București, iar, anterior, a fost consilier local la Sectorul 3. Este hotărât să ofere o altfel de imagine Sectorului 5. Alta decât cea pe care am găsit-o noi pe strada Ghidigeni.

ION VALENTIN VOICU, candidat ALDE Primăria Sector 5 “În ultimii 20 de ani, investiţiile au fost lăsate pe ultimul loc. Eu stau pe o stradă fără canalizare, fără asfalt, din Sectorul 5, care în acte apare ca asfaltată la Primăria Sectorului 5. În acest moment, această stradă se află la Primăria Capitalei şi este un proiect în derulare pe fonduri europene, pentru obţinerea finanţării.”

Din strada Ghidigeni, în strada Osiris, dominată până în luna ianuarie de o imensă groapă de gunoi. După mai multe demersuri, Valentin Voicu a reuşit să îi ajute pe locuitorii acestei zone să scape de acel focar de infecţie.

ION VALENTIN VOICU, candidat ALDE Primăria Sector 5 “Era o groapă care mirosea foarte urât, erau şobolani. Chiar dacă este o zonă defavorizată, fiecare cetăţean este important.”

VOX “- Cum arăta acum câteva luni? - Dezastru, mamă, arată! Eram nenorociţi cu copii cu tot, era focarul de pe lume aici. Cât casele erau mormanele de gunoi.”

Imediat Valentin Voicu a fost înconjurat de locuitorii acestei zone. Conştienţi de ajutorul oferit în lunile trecute, şi-ar mai dori ceva de la candidatul ALDE.

VOX “Parc pentru copii, ca să nu mai plece copiii mai departe.”

În zona Rahova, nevoia de reabilitare a locuinţelor este extrem de vizibilă.

ION VALENTIN VOICU, candidat ALDE Primăria Sector 5 “Suntem la 5 minute de Palatul Parlamentului, în spatele Pieţei Rahova. Din păcate, Sectorul 5, această zonă, de 20 de ani nu s-a dezvoltat. Vedem în spatele meu blocuri care nu au fost reabilitate, această zonă este un pericol public pentru cei care locuiesc aici. Aceste blocuri trebuiesc reabilitate. Eu am făcut un apel la toţi să nu mai accepte acea mită electorală, care se dă de fiecare dată la alegeri. Toţi cei care s-au perindat pe la Primăria Sectorului 5 au avut alte treburi, nu binele cetăţenilor.”

Valentin Voicu vine cu soluţii concrete.

ION VALENTIN VOICU, candidat ALDE Primăria Sector 5 “Un proiect pe care l-am propus încă din luna februarie este ca, în fiecare zonă şi pe fiecare stradă, să facem acele pubele îngropate. Să scăpăm de acele pubele de plastic pe care le găsim la fiecare intersecţie şi care nu ne ajută cu nimic. Noi avem nevoie de acele pubele îngropate pentru păstrarea curăţeniei şi, bineînţeles, poliţia locală a Sectorului 5 să îşi facă treaba. Trebuie să aplice amenzi către toate persoanele certate cu bunul simţ.”

Spaţiile verzi sunt şi ele o prioritate pentru candidatul ALDE la Primăria Sectorului 5.

ION VALENTIN VOICU, candidat ALDE Primăria Sector 5 “Este nevoie nu doar la nivelul Sectorului 5, este nevoie la nivelul municipiului Bucureşti de spaţii verzi. Zonele şi străzile vor trebui reconfigurate, va trebui să facem şi locuri de parcare şi spaţii verzi. Acest parc, parcul Pecineaga, este considerat spaţiu verde, şi, după cum vedem, este doar pământ. În Rahova am văzut că s-a pus gazon pe linia de tramvai. Din păcate, acel gazon nu este întreţinut, nu se udă când ar trebui ca să reziste. Am văzut lucrarea de pe Șoseaua Alexandriei, lucrare făcută acum un an şi, din păcate, nu mai este spaţiu verde acolo, s-au degradat şi acea lucrare şi spaţiul verde.”

Aşadar, cuvântul de ordine pentru Sectorul 5 îl reprezintă investiţiile, pentru ca zona să devină una demnă de o capitală europeană a secolului XXI.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Destine ratacite 2
Drama

Destine ratacite 2

Gitanjali Devi îi încredințează lui Simar Bhardwaj sarcina de a găsi o mireasă ideală pentru nepotul ei. Căutarea lui Simar se termină când o întâlnește pe Simar Narayan, care visează să devină o mare cântăreață.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook