Plata defalcată a TVA, obligatorie de la 1 ianuarie 2018Plata defalcată a Taxei pe Valoare Adăugată, obligatorie de la întâi ianuarie 2018! Executivul a adoptat ordonanţa de urgenţă prin care persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA sunt obligate să deţină şi să gestioneze un cont de TVA pentru încasarea şi plata TVA aferente operaţiunilor taxabile, precum achiziţiile sau livrările de bunuri şi servicii. De asemenea, instituţiile publice înregistrate în scopuri de TVA vor avea obligaţia, începând cu aceeaşi dată, să deţină un cont de TVA pentru încasarea taxei pe valoarea adăugată aferentă livrărilor de bunuri ori prestărilor de servicii taxabile pe care le realizează. Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, decizia privind obligativitatea plăţii defalcate a TVA a fost luată în scopul reducerii evaziunii fiscale în domeniul TVA. Guvernul arată că există o diferenţă semnificativă între TVA încasată la bugetul de stat şi taxa declarată în deconturile de TVA, depuse de persoanele impozabile înregistrate în acest scop. Guvernul estimează că prin aplicarea noii măsuri vor fi obţinute venituri suplimentare bugetare de circa 6 miliarde de lei până în anul 2020. Potrivit OUG, agenţii economici pot beneficia de o serie de facilităţi, dacă optează pentru aplicarea opţională a plăţii defalcate a TVA, în perioada 1 octombrie - 31 decembrie 2017. Printre acestea se numără anularea penalităţilor de întârziere aferente obligaţiilor fiscale principale reprezentând TVA şi acordarea unei bonificaţii de 5% la plata impozitului pe profit sau, după caz, a impozitului pe veniturile microîntreprinderilor. La începutul lunii august, Coaliţia pentru Dezvoltarea României, care reuneşte 45 de organizaţii sau membri asociaţi din mediul de afaceri, a criticat măsura plăţii defalcate a TVA, pe motiv că va genera dificultăţi majore de flux de numerar companiilor care îşi plătesc cinstit taxele, iar unele ar putea intra în insolvenţă.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Rebelul
Drama

Rebelul

Acțiunea se petrece în timpul domniei faimosului tiran Yeonsangun, și spune povestea lui Hong Gil-dong, fiul unui servitor, și călătoria sa în a deveni primul activist revoluționar al Joseonului.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook