Plenul Parlamentului, convocat duminică pentru citirea moțiunii de cenzură



Plenul Parlamentului, convocat duminică pentru citirea moţiunii de cenzură! Partidul Social Democrat a solicitat ca moţiunea de cenzură să fie citită în plen, începând cu ora 16.30. Potrivit senatorului PSD, Mihai Fifor, înaintea citirii moţiunii de cenzură, vor avea loc şedinţele de grup ale grupurilor parlamentare social-democrate şi ALDE, care vor fi urmate de şedinţa Birourilor Permanente reunite. Cu o zi înainte, PSD anunţase pentru luni citirea documentului în plenul reunit, urmând ca votul să fie dat miercuri. Fifor nu a mai precizat dacă parlamentarii vor vota miercuri. El a menționat doar că este necesar ca ”în termenul cel mai scurt” România să redevină o ţară în care se guvernează legitim. Noul secretar general al Guvernului, Victor Ponta, declara, însă, ieri, că este imposibil ca moţiunea de cenzură preconizată de către PSD să fie votată atât de repede, întrucât ar contrazice termenul stipulat în Constituţie. Prevederile Regulamentului infirmă însă cele spune de fostul premier. Deşi convocarea plenului reunit într-o zi de duminică pentru prezentarea moţiunii de cenzură, care va fi depusă probabil în aceeaşi zi, nu este uzuală, această procedură este permisă de Regulament. Potrivit news.ro, pentru a asigura cvorumul, parlamentarii PSD au primit de vineri noaptea un SMS, în care li s-a transmis că prezenţa lor este ”obligatorie”. Dacă PSD reuşeşte să asigure cvorumul duminică, iar procedura regulamentară a citirii moţiunii în plen este îndeplinită, social-democraţii vor trebui apoi să aştepte trei zile, de această dată obligatorii prin Constituţie, până să o voteze, în încercarea de a dărâma Guvernul. Prin urmare, într-adevăr, miercuri, ar putea fi dat şi votul. Pentru ca o moţiune de cenzură să treacă este nevoie de 233 de voturi în plenul reunit al Parlamentului, iar PSD şi ALDE au împreună 247 de parlamentari, însă situaţia este incertă, deoarece mulţi senatori şi deputaţi ai coaliţiei PSD-ALDE au anunţat că vor susţine Guvernul Grindeanu. Potrivit Constituţiei, retragerea încrederii acordate Guvernului se face prin adoptarea unei moţiuni de cenzură în plenul reunit al Parlamentului, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook