PNL alege. PSD sau USR?



Liberalii decid, în cadrul ședinței Biroului Politic Național din această seară, cu cine vor forma coaliția de guvernământ. O decizie formală, spun analiștii politici, deoarece matematica parlamentară presează formarea unei majorități PNL-PSD-UDMR și exclude coaliția extrem de fragilă cu USR. Mesajul transmis de președintele Klaus Iohannis, potrivit căruia ar vrea o guvernare stabilă, arată că opțiunea PSD ar putea avea câștig de cauză. Totodată, problema accesării banilor din PNRR devine tot mai presantă. Săptămână trecută, liberalii s-au întâlnit cu liderii USR și cu membri ai conducerii PSD. Discuțiile cu USR nu au avut un rezultat mulțumitor pentru niciuna dintre părți. În schimb, negocierile dintre liberali și social-democrați au avut un rezultat agreat de ambele părți, susțin surse politice. Aceleași surse au transmis că s-a ajuns la o înțelegere privind desemnarea prin rotație a premierilor, unul de la PNL, celălalt de la PSD. Deocamdată, se vehiculează numele generalului Nicolae Ciucă, din partea liberalilor, și posibil, Marcel Ciolacu sau Vasile Dîncu, de la PSD. Pentru încredințarea portofoliilor ministeriale sunt vehiculate numele ”greilor” din ambele partide, dar și de la UDMR, formațiune luată în calcul pentru guvernare indiferent de formula care va fi stabilită în BPN al PNL. În ceea ce-l privește pe Florin Cîțu, în situația în care dorința lui de a mai conduce Executivul este contestată chiar în interiorul propriului partid, se pare că o variantă care i-ar surâde ar fi preluarea șefiei Senatului. Deocamdată, posibila coaliție PNL-PSD generează reacții virulente în ambele formațiuni, din partea celor care invocă declarațiile războinice care au marcat, de-a lungul timpului, relația dintre cele două formațiuni, tensiuni alimentate și de poziția anti-PSD exprimată în repetate rânduri de președintele Klaus Iohannis.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook