Polifest, porți deschise către viitor



După doi ani de pandemie, Universitatea Politehnica din București și-a deschis larg porțile, pentru a se prezenta în fața tinerilor dornici să exploreze domeniul tehnic. Expozanții au pregătit machete interactive și jocuri, dar sunt capabili să ofere și informații prețioase pentru tinerii care doresc să pătrundă în universul fascinant al tehnologiei actuale. Festivalul educațional rămâne deschis până în 9 aprilie.

VOX ”Copii au fost foarte curioși, mai ales din punctul de vedere al facultății noastre, FAIMA, pe care o reprezint eu astăzi. Aceștia au pus destul de multe întrebări, mai ales în domeniul ingineriei, mai ales în domeniul matematicii, al fizicii, chimiei.”

GABRIEL PETREA, organizator festival educațional ”Este foarte important ca ei să știe, când își aleg un domeniu de studiu, o facultate, parcursul lor se termină cu un job bine plătit într-un domeniu care este de viitor. Dacă ne uităm la provocările lansate de pandemie sau de război, ingineria este cea care va dezvolta, în continuare, atât România, cât și lumea.”

ECATERINA ANDRONESCU, cadru didactic, UPB ”Pe de o parte, sunt invitate companiile care ne sunt partenere în internship-urile pe care le organizează Politehnica pentru studenții noștri, și, pe de altă parte, prezentarea facultăților, pentru că e o școală vie. O școală vie înseamnă o școală care se schimbă în ritmul schimbărilor din societate.”

Festivalul educațional este destinat, în special, elevilor și studenților care se pregătesc pentru o profesie de viitor. Tinerii sunt îndrumați spre domenii precum inginerie aerospațială, inginerie medicală sau robotică. Elevii de liceu sunt invitați să participe la cursuri, în cadrul secțiunii ”Student pentru o zi”.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook