Poluare extremă, noaptea trecută, în București și Ilfov



Ministrul Mediului, Costel Alexe a venit cu explicații în urma faptului că aseară, în București, s-au înregistrat niveluri record de poluare! Ministrul Mediului a explicat în această dimineață, într-o conferință de presă, că gradul de poluare înregistrat noaptea trecută în Bucureşti a fost determinat de un incendiul de la Gara de Nord, de arderi de vegetaţie şi de cauciucuri, dar şi de faptul că viteza vântului a fost redusă. Alexe a dat vina şi pe ”activităţi industriale care se desfăşoară în judeţul Ilfov sau în Bucureşti.

COSTEL ALEXE, ministrul Mediului „Vreau să mai spun că n-ar trebui să creadă cineva că am avut acest episod de poluare doar din cauza arderilor necontrolate din jurul Bucureştiului. Avem şi noi suspiciuni de activităţi industriale care se desfăşoară în judeţul Ilfov sau în Bucureşti mai ales noaptea, care dau în atmosferă cantităţi ridicate de poluanţi. În momentul de faţă, avem în cadrul judeţului Ilfov 46 de firme autorizate şi 69 în municipiul Bucureşti care au acest proces de ardere.”

Costel Alexe a declarat că a aflat despre situația poluării de pe Facebook.

COSTEL ALEXE, ministrul Mediului „Avem în cadrul ministerului un elefant și acela este A.N.P.M.-ul, care în momentul de față are reale carențe de management și de comunicare. Nu e firesc ca cei din conducerea ministerului când avem astfel de depășiri să afle de pe Facebook, norocul meu că eram treaz. În această dimineță, am solicitat demiterea conducerii APM București și a directorilor de acolo.”

Conform declarațiilor ministrului Mediului, până la finalul săptămânii vor controla toate sursele de poluare. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, nu a avut până la aceată oră nicio reacție.

În cursul nopţii de duminică spre luni s-au înregistrat depăşiri chiar şi cu 900-1.000% peste limitele maxim admise la poluarea cu particule în suspensie.

COSMINA STOIAN, reporter „În această dimineaţă, la ora 8, senzorii de la Lacul Morii raportau depăşiri de 754% peste limita maxim admisă pentru PM2,5. Acest lucru înseamnă 189 de micrograme pe metrul cub - faţă de limita de 25 micrograme pe metru cub, admisă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. La PM10, senzorii înregistrau depăşiri de 476% peste limita maxim admisă - adică 238 de micrograme pe metrul cub - faţă de limita de 50 micrograme pe metru cub.”

Creșterea nivelului de poluanți poate produce acutizări ale bolilor cronice pulmonare și reacții alergice, dar și creșterea „declinului” funcției pulmonare, se arată într-o informare a Institutului „Marius Nasta”.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook