Populația României, tot în scădereNe împuținăm de la o zi la alta! Potrivit datelor date publicității, astăzi, de Institutul Naţional de Statistică, populaţia României a scăzut cu 122.000 de persoane în 2016. Sociologii au identificat două cauze importante: emigraţia tot mai intensă și declinul demografic. Declinul din 2016 este mai mare decât cel înregistrat în 2015, când populaţia rezidentă în România a scăzut cu 110.700 de persoane.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Numărul de locuitori s-a redus, în 2016, cu circa 68.000 doar din cauza declinului demografic, adică a diferenţei dintre numărul de decese şi numărul de naşteri. În ultimul an, procesul de îmbătrânire a populaţiei a României a continuat."

La 1 ianuarie 2017, în România existau peste 1.700 de persoane cu vârsta de cel puţin 100 de ani, din care circa 1.200 erau femei. Spre deosebire de 2015, când declinul demografic a fost cea mai importantă cauză a scăderii populaţiei, situaţia s-a inversat în 2016, emigraţia fiind factorul principal. Potrivit seriilor publicate de INS, pe parcursul anului 2016, în România şi-au mutat reşedinţa aproximativ 134 de mii de rezidenţi din alte state, consideraţi imigranţi în România, în timp ce aproape 210 mii de persoane au emigrat în alte state. Declinul demografic a continuat şi în 2017, arată rapoartele lunare ale INS. În prima jumătate a acestui an, populaţia României a scăzut cu peste 48.000 de locuitori din această cauză.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook