Porți deschise în economia socialăAntreprenoriatul social, o soluție pentru economia durabilă! 42 de companii au fost înființate cu ajutorul proiectelor din cadrul Programului Operațional Capital Uman, din 2019 și până în prezent. Acestea au contribuit la combaterea sărăciei prin integrarea pe piața muncii a persoanelor din grupurile vulnerabile și prin dezvoltarea serviciilor locale.

VALENTIN DIMON, organizator

"Astăzi le-am chemat să prezinte, să se prezinte, să vadă toată lumea modul în care ei au evoluat, în care s-au dezvoltat de la planul de afaceri de acum doi ani până la acest moment care înseamnă finalul proiectului nostru și încununarea cred, eu cu succes, a tuturor afacerilor. Consider că la acest moment feedback-ul lor care se traduce prin dorința de a mai depune proiecte sau de a mai participa în proiecte este munca și a lor și a noastră și este o evoluție extraordinară în final."

RALUCA GEORGIANA DUMITRESCU, deputat

"Ceea ce este important este că fiecare din această companie a beneficiat de un ajutor de la stat de 100 de mii de euro, dar a și creat din luna a treia de funcționare câte cinci locuri de muncă. Obligatoriu, acești oameni se regăsesc din regiunile sud Muntenia și sud-est, iar persoanele încadrate trebuie să fie integrate ca persoane defavorizate pe piața forței de muncă. Deci nu orice persoană calificată poate să vină către aceste SRL-uri, pe de altă parte ele au fost înregistrate și avizate de către Direcția de Muncă și Protecție Socială în fiecare județ care le-a dat statutul de întreprindere socială, obligându-i astfel ca 70% din venitul provenit să vină către un ONG cu care au un acord de parteneriat."

ADRIAN ROTARU, reprezentant companie

"Suntem pe piață din 2019, ne-am înființat prin ajutorul programului POCU, primul pas în antreprenoriatul social, avem cinci angajați, obiectul principal de activitate este dezvoltarea imobiliară și noi oferim suportul către o bună dezvoltare, asigurăm stratul suport pentru platforme smart city, pentru primării, totodată, oferim și servicii de urmărire a recoltelor."

FLORIN-ALEXANDRU ALEXE, deputat, vicelider grup PNL

"Economia socială este un mix atunci când nici economia privată sau economia făcută de stat nu funcționează. La nivelul Uniunii Europene s-a făcut acest hibrid de economie socială care poate să răspundă unor nevoi pe care societatea nu poate să le adreseze altfel. Ceea ce vedeți astăzi aici sunt firme care merg și funcționează pe această economie socială. A fost un început mai greu în România de când s-a făcut această lege, cu o lege în 2015, dar de când s-a făcut această lege în economie socială s-a văzut o crește semnificativă an de an a firmelor de economie socială și ne bucurăm, să le vedem astăzi cu produsele lor expuse arâtând că și în România se poate face acest lucru și din fericire România este printre țările din UE, lider în partea asta de economie socială, alături de Portugalia, Polonia, suntem printre cei mai curajoși în a adopta acest tip nou de economie."

Valoarea totală alocată întreprinderilor sociale este de 4.200.000 de euro, fiecare întreprindere socială primind o finanțare de 100.000 de euro.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook