Porți deschise la Facultatea de FilosofieÎn această săptămână, Facultatea de Filosofie a Universității din București organizează Zilele Porților Deschise. Evenimentul este dedicat elevilor și celor ce doresc să se înscrie la programe de master sau doctorat. Pe întregul parcurs al săptămânii, au loc o suită de cursuri și seminare care fac parte din oferta educațională a facultății. Aceste ore de dezbateri sunt reunite sub numele "Banchetul filosofic", pentru a nota continuitatea cu prelegerile publice asemănătoare din anii trecuți.

ANDREI MĂRĂȘOIU, prodecan, Facultatea de Filosofie
"Bine ați venit la Facultatea de Filosofie a Universității din București. Săptămâna aceasta avem zilele porților deschise, adică primim pe toți doritorii să ne devină studenți, fie la programul de licență, fie la programele de masterat, fie la programul de doctorat, la cursurile și seminarele noastre. Este maniera prin care facultatea noastră alege să le arate candidaților ei, că dânșii pot vedea pe viu ce se întâmplă mai degrabă decât să vadă vreo descriere într-o parte sau alta. Avem un program al "Banchetului Filosofic", dedicat cu precădere oaspeților, elevilor, candidaților la programele de master și așa mai departe, e afișat pe site. Avem și un concurs de eseuri a cărui premiere pentru elevi va avea loc vineri."

DORINA PĂTRUNSU, conferențiar, Facultatea de Filosofie

"Săptămâna asta e Săptămâna Porților Deschise, prin urmare într-un fel sau altul nu doar că sugerăm, chiar recomadăm să vină oameni de pe băncile liceului, să urmărească cursurile de aici de la facultate care nu sunt doar cursuri să spunem ideale pentru oameni ideali, au de învățat foarte multe lucruri practice prin urmare, îi invit cu căldură să intre pe ușile noastre și să avem o discuție interesantă, comunicări plăcute, deci cu toată dragostea suntem aici."

"Am avut ocazia anul acesta de a observa cum filosofia esta mama multor discipline și inclusiv a psihologiei, așa încât gândul cumva de a deveni psihoterapeut se împlinește într-o anumită măsură aici și continuă ulterior prin master și toate pregătirile pe care vreau să le fac după."

"Am ales această facultate pentru că profesorii pe care i-am știut eu, mi-au spus că este o facultate foarte bună, care o să îmi fie bună pentru mine ca persoană și ceea ce îmi place foarte mult sunt profesorii, mulți dintre ei sunt foarte relaxați, sunt foarte calmi chiar vor să te învețe și te îndeamnă întotdeauna să citești, să înveți despre fiecare lucru pe care vor ei să ți-l spună, despre Platon, despre Aristotel, despre filosofie medievală, despre filosofia istoriei și a viitorului, filosofie politică, toate aceste lucruri sunt foarte, foarte frumoase prezentate de profesori și îmi place foarte mult."

Fondată în 1860, Facultatea de Filosofie este o instituție esențială a învățământului și culturii româneşti moderne și contemporane, fiind una dintre facultățile fondatoare ale Universității din București. Actualmente, pe lângă programele în domeniul filosofiei, Facultatea de Filosofie oferă şi programe de studii în domenii conexe cum ar fi studiile europene şi relaţiile internaţionale, dreptul comunitar, politicile publice, managementul cultural, managementul cunoaşterii şi altele, în care, de altfel, mulţi dintre profesori au deja o experienţă însemnată.


Recomanda prietenilor tai

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii
Anupamaa
Drama

Anupamaa

Anupamaa a sacrificat mult pentru a deveni o soție loială, o noră devotată și o mamă iubitoare. Dar a primit, în schimb, doar lipsă de respect din partea tuturor. După ce realizează situația în care se află, Anupamaa decide să-și trăiască viața în condițiile ei.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook