Potrivit celui mai recent sondaj, românii cred că țara merge într-o direcție greșităTrei sferturi dintre români consideră că în ţară lucrurile merg într-o direcţie greşită, aproape jumătate apreciază că 2017 a fost mai prost decât precedentul, iar 46% cred că 2018 va fi şi mai prost. Sunt concluziile unui studiu realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie, dat publicităţii vineri. Potrivit studiului, mai puţin de un sfert dintre români cred că direcţia în care se îndreaptă ţara este cea bună. 59% se declară deloc mulţumiţi sau nu prea mulţumiţi de felul în care trăiesc. În ceea ce priveşte încrederea în instituţii, pe primul loc, cu 51%, se situează Uniunea Europeană, urmată, în ordine, de primar - 49%, mass media - 43%, preşedintele ţării - 39%, BNR - 30%, organizaţii neguvernamentale - 26% şi FMI - 21%. Pe ultimele locuri în topul încrederii se află prim-ministrul - 20%, Parlamentul - 15%, şi partidele politice - 10%. Sondajul mai arată că 56% dintre români nu sunt deloc mulţumiţi de politica românească în 2017, doar 8% fiind destul de mulţumiţi şi 1% foarte mulţumiţi. Responsabil pentru felul în care au mers lucrurile în 2017 în România este considerat de 47% dintre repondenţi Guvernul, în timp ce 23% consideră că este Parlamentul, 22% preşedintele şi 4% BNR. Aproape o treime dintre români apreciază că evenimentul politic major al lui 2017 a fost schimbarea legilor Justiţiei, urmată de manifestaţiile împotriva Ordonanţei 13 şi majorarea salariilor din mediul bugetar. Pe de altă parte, Revoluţia din 1989 este considerată de români cel mai mare eşec al ultimilor 100 de ani. Un alt mare eşec este reprezentat de liderii ţării de după 1990. În ceea ce priveşte realizările din ultimul secol, pe primul loc este ieşirea de sub comunism, 20%, urmată de Marea Unire, 15%, aderarea la UE, 8% şi regimul comunist, 7%. Studiul a fost realizat în perioada 6 - 8 decembrie, pe un eşantion multistratificat, probabilist de 1627 de subiecţi cu vârsta peste 18 ani, şi are o marjă de eroare de +/- 2,5%.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook