Povestea boabelor de cacao, în 40 de fotografiiPovestea boabelor de cacao, într-o expoziție de fotografie de excepție! În București a avut loc vernisajul unei selecții de 40 de fotografii în care au fost comprimate emoțiile, trăirile și provocările pe care le-a avut fotograful Sandu Cuturela în Congo. Ideea expoziției "L`amour du Congo" s-a născut din pasiunea lui pentru fotografie și pentru Africa.

SANDU CUTURELA, fotograf

"Conceptul acestei expoziții este în primul rând sensibilizarea noastră a românilor ca membri ai UE faţă de Africa, o ţară cu un potențial enorm și unde încă oamenii trăiesc cu speranța că învățând pot ieși din pădure și își pot construi o lume nouă."

Primul contact al lui Sandu Cuturela cu Africa a fost în urma cu 20 de ani și de atunci a rămas îndrăgostit de acest continent. În urma cu 7 ani a plecat în Republica Democrată Congo unde a legat prietenii și așa a apărut și ideea de a importa boabe de cacao crude.

ADINA CUTURELA

"Aceste fotografii vin și ca o promisiune îndeplinită pentru fermierii cu care noi colaborăm, pe care i-am întâlnit în RD Congo și o promisiune pentru copiii pe care i-am întâlnit la școlile de acolo. Că vom spune și în altă parte despre ei, despre faptul că sunt inteligenți, deștepți și despre faptul că le place sa meargă la școală, oricât de greu ar fi să facă asta și că fermierilor le place sa muncească chiar daca condițiile acolo nu sunt neapărat cele mai bune."

În fiecare an, timp de câteva săptămâni, Sandu Cuturela petrece timp alături de fermieri și familiilor lor. El a înţeles astfel cultura țării și provocările cu care se confruntă locuitorii. Fotografiile sunt făcute cu telefonul, pentru a surprinde reacțiile firești ale oamenilor și a înlătura suspiciunile polițiștilor care veghează la fiecare intersecție și privesc cu rezervă străinii. Cei prezenți au fost impresionați de poveștile care stau în spatele fotografiilor.

VOX-uri 

“Expoziția de fotografie e deosebită, arata puțin și populația din Congo care isi dorește, din ce îmi dau eu seama, să și invete."

"E o lume care trebuie descoperită într-o formă sau alta, prin fotografiile acestea și o lume care cere multa înțelegere."

La finalul vernisajului, invitații s-au delectat cu bunătăți din boabe de cacao aduse tocmai din Africa.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook