Povestea românului Răzvan Popa, specialist în logistică la Médecins Sans FrontièresMedicina se face și cu sufletul! O spun cadrele medicale, dar și angajații auxialiari implicați în misiunile umanitare ale organizației Médecins Sans Frontières, cunoscută și sub numele de Medicii fără Frontiere, desfășurate în întreaga lume. Printre cei care oferă ajutor imparţial oamenilor afectaţi de conflicte armate, dezastre naturale ori epidemii, indiferent de etnie, religie, sex sau afiliere politică, se află și un român: Răzvan Popa! De trei ani, el asigură servicii pe partea de logistică. În ultimii 5 ani, 35 de români au fost recrutați de organizația Médecins Sans Frontières.

RĂZVAN POPA, specialist în logistică, Médecins Sans Frontières „Au fost foarte diferite misiunile. În prima misiune am lucrat pe partea tehnică, într-un garaj, într-un service. A doua misiune s-a numit „Poziția logisticiană în Capitală” care însemna partea tehnică în casele în care locuiau expatriații. A treia misiune a fost în Republica Democratică Congo și a fost foarte interesantă pentru că am implementat un sistem fotovoltaic pentru un spital, într- o zonă izolată. Eu am fost reponsabil de acel proiect, în sensul de implementare a lui. Cea de a patra misiune din care m-am întos în octombrie, a fost în Congo. Ne ocupam de tot ceea ce înseamnă parte de sistem de sănătate pentru 172.000 de oameni.”

Proiectele la care a participat au fost dificile, însă nu imposibile, spune Răzvan Popa.
 
RĂZVAN POPA, specialist în logistică, Médecins Sans Frontières „În zonele acestea, în special în Republica Democratică Congo, noi ca și organizație am construit un spital, într-o zonă izolată, la 1.200 de metri altitudine, unde singurul mijloc de transport erau motocicletele. Pentru a transporta panourile solare, bateriile și toate echipamentele necesare implementării am apelat la elicoptere și la cărăuși.”

Proiectul este unul ambițios și de mare ajutor, deoarece spitalele sunt în zone îndepărtate, unde furnizarea de combustibil pentru generatoare, așa cum funcționau până atunci, este dificilă și foarte costisitoare. Mediul de lucru este dificil, iar membrii organizației înfruntă situații la care nu se așteaptă.

RĂZVAN POPA, specialist în logistică, Médecins Sans Frontières „Mă impresionează fiecare zi acolo. Te impresionează simplitatea oamenilor, bucuria, uităm noi în lumea asta să ne bucurăm de lucrurile simple. Copii care se joacă cu o roată de bicicletă, copii care sunt desculți atunci când plouă. Ei sunt mereu cu zâmbetul pe buze.”

Răzvan Popa spune că a ales să se implice în misiunile organizației Médecins Sans Frontières din dorința de a face bine, de a avea un loc de muncă din care să iasă lucruri minunate și de viitor. Médecins Sans Frontières a primit Premiul Nobel pentru Pace, în 1999.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook