"Poveștile Transilvaniei", spuse de Gabriel Virgil RusuScriitorul Gabriel Virgil Rusu din Cluj-Napoca a scos pe piață cea de-a noua sa carte. Volumele "Poveștile Transilvaniei" au fost lansate la Biblioteca Academiei Române Cluj-Napoca.

prin telefon: GABRIEL-VIRGIL RUSU, scriitor

"Mi-am dorit o carte frumoasă în primul rând, o carte care să atragă cititorii, să atragă tinerii în primul rând pentru că lor le este dedicată, o carte de istorie, o istorie scrisă altfel, într-un stil eseistic, ușor de însușit, cu multă dinamică, cu multă informație, dar într-un context extrem de scurt. Am gândit această carte, acest proiect, aceste două carți de fapt, că vorbim despre volumul I si volumul II ca și un proiect de lungă durată care să cuprindă povești nespuse, povești mai puțin cunoscute din Transilvania. Este vorba de 30 de povești, plus încă 30 de povești volumul I și II, în total 60 inspirate din trecutul acestei provincii."

Autorul cărții "Poveștile Transilvaniei" vorbește în volumele sale despre războaie, despre intrigi, despre asasinate, despre viața de la curte și societatea din secolele trecute. Pentru viitor, scriitorul Gabriel-Virgil Rusu pregătește o apariție editorială care se va numi "Regii Tâlharilor", o antologie a principalilor haiduci, tâlhari din Europa de Răsărit. Gabriel-Virgil Rusu este cercetător științific la Institutul de Istorie "George Barițiu" al Academiei Române, Filială Cluj și lector asociat al Facultății de Istorie și Filosofie, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Destine ratacite 2
Drama

Destine ratacite 2

Gitanjali Devi îi încredințează lui Simar Bhardwaj sarcina de a găsi o mireasă ideală pentru nepotul ei. Căutarea lui Simar se termină când o întâlnește pe Simar Narayan, care visează să devină o mare cântăreață.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook