Prăpăd după tornadăNatura s-a dezlănţuit la Făcăeni, în judeţul Ialomiţa! Timp de o jumătate de oră, comuna a fost măturată de o vijelie cu aspect de tornadă, fenomen înregistrat în Făcăeni şi în urmă cu 15 ani. Localnicii povestesc îngroziți cum s-a pornit prăpădul, după o ploaie torenţială.

VOX femeie: "Ca acum 15 ani, a fost tornadă la Făcăeni. A venit dinspre pădure, de la apă, de la brațul Borcea, și o viitură foarte mare, un vânt foarte puternic, s-a oprit ploaia și a urcat încoace, spre sat și ce-a prins în zona vântului, a fost o tornadă mai mică, nu ca cea de atunci 15 ani."

VOX altă femeie: "Am văzut, dintr-o dată ca un vârtej, mare, a plouat, dar s-a oprit și s-a auzit un vuiet așa puternic, a plouat foarte tare și dintr-o dată s-a oprit și s-a auzit un huiet foarte mare."

O staţie de autobuz a fost parţial distrusă, ţiglele de pe mai multe case au fost dislocate iar 120 de copaci au fost rupţi de vântul puternic.

VOX bătrână: "Ce să pățesc mama? A fost potopul lui Noe, a fost furtună mare, ploaie mare, furtună în tot felul. A luat jumătate gardul."

VOX femeie: "Ne-a scos bradul, ne-a rupt gardul, a luat plăcile de pe bucătării din spate."

O pădure întreagă, plantată chiar după tornada de acum 15 ani, a fost pusă la pământ. Autoritățile locale și județene au venit de urgență la Făcăeni, pentru a evalua pagubele. Oamenii spun că de data aceasta vârtejul nu a mai coborât până la nivelul solului, motiv pentru care pagubele sunt mai mici decât în 2002, când tornada a avariat peste 400 de gospodării, iar 30 de case au fost distruse complet.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Rebelul
Drama

Rebelul

Acțiunea se petrece în timpul domniei faimosului tiran Yeonsangun, și spune povestea lui Hong Gil-dong, fiul unui servitor, și călătoria sa în a deveni primul activist revoluționar al Joseonului.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook