Pregătiri pentru alegerile prezidențialeMai sunt doar câteva zile până la Alegerile Prezidențiale. Sistemul de Telecomunicații Speciale, Autoritatea Electorală Permanentă și Institutul Național de Statistică transmit că au luat toate măsurile pentru că votul să se desfășoare in conditii bune atât în țară cât și în străinătate.

IONEL-SORIN BĂLAN, prim-adjunctul directorului S.T.S. "Serviciul de Telecomunicații Speciale a desfășurat măsuri tehnice și operaționale la nivelul secțiilor de votare, la nivelul infrastructurii de comunicații necesare conectării echipamentelor informatice în secțiile de votare, la sistemele informatice centrale și de asemenea a dezvoltat cele două sisteme prevăzute de lege: sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și sistemul informatic de centralizare a proceselor verbale."

In străinătate, se va reduce timpul de așteptare în secțiile de vot, în contextul în care la alegerile trecute, mii de români nu au apucat să voteze.

TUDOREL ANDREI, preşedinte, I.N.S. "INS, Direcțiile Județene de Statistică au desfășurat toate activitățile suport necesare pentru buna desfășurare a procesului de consemnare și centralizare a rezultatelor alegerilor. În primul rând au fost constituite echipele de statisticieni de la nivel central, județean, de la nivelul municipiului București. La nivelul MAE, vă pot spune că sunt persoane cu foarte mare experiență și reprezintă o garanție a realizării unei centralizări a datelor în forma legislației în vigoare. În al doilea rând au fost asigurate echipamentele la nivelul secțiilor de centralizare a datelor, atât la nivel central cât și la nivel local, au fost tipărite procesele verbale.

Autoritățile își doresc ca toți românii să voteze.

CONSTANTIN MITULEȚU-BUICĂ, președinte, A.E.P. "Cei care sunt la nivelul secțiilor de votare trebuie să facă toate demersurile, să ne asigurăm că nu vor fi persone care nu și-au exercitat dreptul la vot, nu mă refer neapărat la cozile de la votare, pentru că e normal să fie cozi. Cozi au fost și la Europarlamentare în România, nu asta e cel mai important. Cel mai important lucru este ca la finalul procesului de votare, duminică, să nu existe nici măcar un cetățean care nu și-a exercitat deprtul la vot.”

Prima tur al alegerilor prezidentiale este programat în data de 10 noiembrie. În cazul în care niciunul dintre candidați nu întrunește majoritatea de voturi valabil exprimate ale alegătorilor înscriși în listele electorale permanente, se organizează al doilea tur de scrutin, în data de 24 noiembrie 2019.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine implinite
Drama

Destine implinite

"Destine implinite" este povestea de iubire dintre Sandhya, o tanara de nouasprezece ani, si Sooraj, iubitul ei, poveste care pare sa se transforme, incet, incet, dintr-o dragoste la prima vedere, intr-o mare dezamagire.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook