Prejudecățile cu care se confruntă femeile, accentuate în pandemie



Stereotipurile și prejudecățile legate de carieră și rolul în familie, cu care se confruntă femeile, s-au accentuat în contextul pandemiei, avertizează Klaus Iohannis! Șeful statului a transmis un mesaj, cu ocazia Zilei Naționale a Egalității de Șanse între Femei și Bărbați în România, în care susține că violența împotriva femeilor, inegalitatea de gen și discriminarea sunt fenomene nocive, care trebuie combătute cu toate forțele. Klaus Iohannis încurajează susținerea cât mai activă a femeilor în procesul decizional, în societate, politică și economie, cât și implicarea bărbaților ca parteneri activi în viața de familie. Despre relaţiile între femei şi bărbaţi ne-a vorbit şi psihologul Radu Leca.

prin telefon: RADU LECA
"Din punct de vedere filosofic și psihologic, această egalitate este prezentată în mod diferit. Femeile cred că nu sunt egale cu bărbații în anumite situații, în rest îi domină. Bărbații cred că nu sunt egali cu femeile în general. Adevărul e că femeile conduc majoritatea lucrurilor din jurul nostru, al bărbaților. Faptul că ele sunt peste tot, sunt extrem de logice, extrem de argumentative și nu atât de implicate emoțional cum se spune despre ele, le face să fie din punct de vedere psihoemoțional, mai înalte, mult dominante, față de bărbați."

Și ministrul Muncii, Raluca Turcan, atrage atenția că femeile au plătit un cost al crizei Covid mai mare decât bărbații, întrucât în perioada pandemiei, numărul femeilor șomere a crescut cu 50%. Totodată, Raluca Turcan subliniază că diferența de gen produce pierderi uriașe la nivelul Uniunii Europene, acoperirea costurilor șomajului în rândul femeilor ridicându-se anual la câteva miliarde de euro.

Pe de altă parte, Ministerul Afacerilor Externe a transmis, cu ocazia Zilei naționale a egalității de șanse, că peste 50% dintre posturile de conducere din Centrala MAE, respectiv dintre cele de demnitate publică sunt ocupate de femei. În plus, femeile ocupă 36% dintre pozițiile de șef de misiune în Serviciul Exterior al României, iar în ultimul an au fost propuse să ocupe posturi de ambasadori extraordinari și plenipotențiari ai României în străinătate 22 de femei diplomat.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook