Prejudecăţile persistăPrejudecăţile faţă de femei continuă să fie răspândite pe tot globul. Un raport ONU constată că aproximativ jumătate din populaţia lumii consideră că bărbaţii sunt lideri politici mai buni. Iar peste 40% cred că bărbații sunt directori de companii mai buni şi au în mai mare măsură dreptul la o slujbă atunci când locurile de muncă sunt greu de găsit. Aproape 30% din populaţia lumii consideră că este justificat ca un bărbat să-şi lovească soţia. Doar 24% din locurile din Parlament din întreaga lume sunt ocupate de femei şi ele deţin mai puţin de 6% din funcţiile de directori executivi în cele 500 de companii mari listate la bursele din SUA. Atitudinea s-a deteriorat în unele ţări în ultimii ani. În Suedia, Germania, India şi Mexic există cele mai ridicate niveluri de deteriorare a atitudinii în rândul bărbaţilor în această privinţă, mai arată raportul. Analiza Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare arată modul în care convingerile sociale obstrucţionează egalitatea de gen în domenii precum politica, piaţa forţei de muncă şi educaţia. Datele au fost colectate din 75 de ţări, care acoperă peste 80% din populaţia lumii.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook