Premierul Florin Cîţu şi-a anunţat candidatura pentru conducerea PNL



Premierul Florin Cîțu și-a anunțat astăzi candidatura la şefia PNL. El consideră că partidul, pe care l-a susţinut dintotdeauna şi în care are mare încredere, are nevoie de o conducere care să vină cu noi idei de guvernare.

FLORIN CÎȚU, premierul României

 

„Am decis să mă înscriu în competiția pentru președinția PNL. Știți foarte bine, de fiecare dată spun că doar liberalismul salvează România. PNL are nevoie de un suflu nou, de o conducere care să vină cu noutate, să ducă mai departe tradiţiile şi principiile liberale. Mă voi asigura că PNL va fi cel puțin opt ani la guvernare. Vom transforma România într-o țară liberală de care să se bucure toți românii.”

Anunţul a fost făcut înainte de şedinţa Consiliul Naţional al PNL, reunit pentru a aproba calendarul alegerilor interne şi detaliile pentru congres. Prim-ministrul României, intrat în politică în anul 2016, are ferma convingere că va câştiga. Mai mult decât atât el a susţinut că a purtat discuţii pe această temă cu actualul lider PNL, Ludovic Orban, însă nu a vorbit şi despre reacţia acestuia. Întrebat dacă după cel care pierde îşi va da demisia din funcţia publică pe care o ocupă: de premier, respectiv de președinte al Camerei Deputaților, Florin Cîţu a precizat că alegerile interne nu au legătură aceste funcţii, iar experienţa lui Ludovic Orban este una valoroasă pentru PNL.

FLORIN CÎȚU, premierul României
„Eu am spus că voi câștiga. Competiția abia începe, dar sigur domnul Ludovic Orban are o experiență important în Partidul Național Liberal.”

De partea cealaltă, Ludovic Orban a susţinut că nu se teme de competiţie şi nu a exclus nici posibilitatea intrării în cursă a unui al treilea candidat.

LUDOVIC ORBAN, preşedinte PNL

 

„Am salutat intrarea în cursă a lui Florin Cîțu. Va fi o competiție interesantă, o competiție de viziuni, de proiecte, obiectivă, care sunt convins că va face bine Partidului Național Liberal. Membrii Partidului Național Liberal au de unde alege. Partidul Național Liberal este un partid democratic, un partid în care nimeni nu a fost descurajat să candideze, dacă are o ofertă serioasă pentru conducerea Partidului Național Liberal. Mie, personal, nu mi-a fost niciodată teamă de competiție.”

Printre actualii susţinători a lui Florin Cîţu se numără vicepremierul Raluca Turcan, Ministrul Apărării Naţionale Nicolae Ciucă, europarlamentarul Rareş Bogdan, vicepreşedintele Senatului Alina Gorghiu, precum şi primarul Clujului, Emil Boc. Alegerile în filialele PNL vor începe în iunie, iar Congresul ar putea avec loc în 25 septembrie.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook