Preot sancționat după un scandal la o înmormântare, într-un sat din județul Cluj.Un preot ortodox, asistent universitar la Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca și paroh în satul Tăuți, a provocat un scandal uriaș, la o înmormântare. Totul a pornit de la faptul că preotul Florin Parasca a refuzat să oficieze slujba de înmormântare, pretinzând familiei decedatului să-și ceară iertare pentru modul în care a fost tratat. Potrivit presei locale, parohul ar fi aruncat și blesteme. După ce a primit scuzele cerute, a dorit să i se pupe mâna și să i se achite o taxă pentru locul de veci, în valoare de 5.000 de lei, pe care familia nu o plătise. Momentul în care a întins mâna pentru a fi pupată a stârnit, însă, revolta enoriașilor prezenți la înmormântare. „De ce v-aţi făcut preot?”, l-au apostrofat oamenii. Preotul s-a calmat și le-a explicat, împăciuitor, că familia îndoliată l-ar fi atacat și că asta l-a mâhnit. În plus, aceeași familie nu și-ar fi plătit cotizația de zece ani, iar, potrivit deciziei Consiliului parohei, familia care nu-şi plăteşte cotizaţia în ultimii 3 ani plăteşte locul de veci. Unul dintre martorii la scandal spune că familia a fost de acord să îi dea 3.500 de lei, dar el a pretins întreaga sumă. În final, slujba de înmormântare a fost oficiată în mijlocul drumului. După tot scandalul, situația s-a întors împotriva feței bisericești. Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului a luat act de „comportamentul regretabil și smintitor al preotului Florin Parasca de la Parohia Tăuți. A dat dovadă nu doar de lipsă de tact, ci și de nerespectarea hotărârilor forurilor bisericești superioare”, se arată în comunicatul Arhiepiscopie. Prin urmare, preotul paroh trebuie să restituie banii luați de la familie și să-și ceară scuze în public.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook