Președintele Klaus Iohannis cere demisia premierului Viorica Dăncilă



Conflict deschis între Palatul Cotroceni și Palatul Victoria! Președintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, că îi cere demisia premierului Viorica Dăncilă, pe motiv că nu face faţă poziţiei de prim-ministru al României. Declarația președintelui a venit după ce șefa Executivului i-a comunicat că nu participă la întâlnirea de vineri, de la Palatulul Cotroceni, la care fusese invitată de șeful statului cu scopul de a media conflictul dintre Guvern şi Banca Naţională.

KLAUS IOHANNIS, președintele României "Doamna Dăncilă a preferat să execute ordinele de la partid. Având în vedere acestea, eu retrag încredere doamnei Dancilă. După cum am spus, pe 29 ianuarie a fost investit, trei luni după care doamna Dăncilă nu face fata pozitiei de premier și transformă Guvernul într-o vulnerabilitate pentru România, de aceea, solicit demisia doamnei Dăncilă din funcția de premier al României."

Invitația președintelui venise după ce miercuri a avut discuţii cu guvernatorul şi cu prim-viceguvernatorul BNR. Klaus Iohannis spunea că speră ca într-un viitor foarte apropiat cele două părţi să se înţeleagă, să se întâlnească şi să clarifice problemele, fiindcă "nu sunt normale aceste abordări contondente între două entităţi din arhitectura statulului”. Conflictul deschis dintre președinte și premier izbucnește după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, l-a atacat dur, aseară, într-o emisiune de televiziune, pe Klaus Iohannis, pentru faptul că a convocat-o pe Dăncilă la Cotroceni . El a susținut că șeful statului "a inventat un conflict" între Guvern şi Banca Naţională, iar "aşa ceva nu poate fi acceptat". La întâlnirea care nu a mai avut loc la Palatul Cotroceni, șeful statului intenționa să o între pe șefa Guvernului și în ce calitate a plecat în Israel, "fără să sufle o vorbă" şi să îi dea măcar un telefon, din politeţe. În intervenția de aseară, Liviu Dragnea a comentat și cu privire la poziția președintelui privind vizita premierului și a liderului PSD în Israel.

LIVIU DRAGNEA, președintele Camerei Deputaților "Aș vrea să am comentarii legate de Iohannis. Ele sunt considerate și nu numai de mine cu antisemitism. Nu poți să jignești în asemenea hal niște oficiali din alt stat pe care îi acuzi că fac înțelegeri secrete cu oficiali din România, am avut întâlniri cu președintele, cu premierul, cu ambasadorul SUA în Israel, iar ulterior o întâlnire cu conducerea SUA a asociației, a comunităților evreiești, am evaluat investiții în România, care este stadiul discuțiilor dintre miniștrii din cele 2 țări pe telemedicină, învățământ, în infrastructura din străinătate, investiții în agricultura inteligentă, în cyber security și educație, cercetare unde Israel este avansat."

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter ”Imediat după declarația președintelui prin care cerea demisia premierului, comunitățile Reușim şi Rezistenții din Piața Victoriei au lansat pe facebook o chemare la protest, cu sloganul: "Cerem demisia incompetentei V Dăncilă!". Protestul era anunțat pentru această seară, la ora 19.00.”


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook