Prețul cazării în campusurile universitare, mai scumpStudenții din provincie, care au venit la facultate sau la master în București și au ales să locuiască într-o cameră de cămin, trebuie să plătească mai mult pentru cazare. Și asta din cauza restricțiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus. Astfel, într-o cameră au voie cel mult doi sau trei studenţi, iar paturile vor fi aşezate la cel puţin un metru distanţă. Unele instituții de învățământ superior au decis să nu mai deschidă deloc căminele.

OANA PASCARU, reporter "Ministrul Educatiei a anunțat că subvenția pentru cămine și cantine va fi majorată cu 10%, pentru a se putea implementa măsurile de distanțare fizică în spațiile de cazare și în spațiile de servire a mese. În pofida sprijinului de la Guvern, undele universități au decis să dubleze tariful pentru cazarea în cămin."

La Universitatea Politehnica din București, locul de cazare în cămin costa anul trecut între 200 de lei pe lunp, pentru camerele cu două locuri și 290 de lei pentru camere cu patru locuri. Anul acesta, tarifele au crescut, ajungând până la 600 de lei. La Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, tarifele de cazare s-au dublat. Astfel, pentru studenții la buget, tariful a ajuns, de la 150 de lei, la 300 de lei lunar, iar pentru studenții cu taxă tariful a ajuns de la 300 de lei, la 600 de lei pe lună. În ceea ce privește costul locurilor de cazare în căminele Universității din București, prețul unei camere a rămas neschimbat. Astfel, studenții de la buget scot din buzunar pentru cazare o sumă cuprinsă între 130 și 160 de lei lunar, iar studenții cu taxă, între 240 și 280 de lei pe lună. Tarifele nu au fost majorate nici la Universitatea Națională de Arte: între 180 și 200 de lei pe lună, pentru studenții la buget, și între 250 și 275 de lei pe lună, pentru cei de la locurile cu taxă. La nivelul întregii țări, în căminele studențești s-au cazat cu 20 de mii mai puţini tineri faţă de anul trecut.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook