Prima zi de şcoalăA început şcoala! Clopoţelul a sunat în peste 6.200 de unităţi de învăţământ din toată ţara. După o vacanţă binemeritată, copiii au revenit în sălile de curs.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter

Începutul de an şcolar a fost marcat de festivităţi, în toate unităţile de învăţământ din ţară. La Școala Gimnazială Nr. 59 din Capitală, au fost momente de bucurie, atât pentru elevi, cât şi pentru profesori. Copiii au trăit emoţia revederii cu colegii de clasă şi cu cadrele didactice. Dacă pentru unii desprinderea de vacanţă a fost grea, alţii abia aşteaptă să înveţe lucruri noi în anul şcolar care tocmai a început. Cu nerăbdare şi curiozitate, bobocii au păşit şi ei pragul şcolii.

VOX, Denis

VOX, CARINA "Cum e in prima ta zi de școală? E foarte bine și mie mi-a plăcut vacanta și anul celalalt școlar? Ai făcut și teme în vacanță? Da!"

PAULA COPĂCEL, director, Școală Gimnazială Nr. 59

SILVIA STOICA, profesor, învățământ primar

"Cu mari emoții. Cred că emoțiile noastre sunt mai mari decât ale lor, dar cu bucurie în primul rând. Am pregătit clasele, sunt igienizate, sunt poavoazare și abia așteptăm să începem."

Au fost momente festive şi la Colegiul Național Grigore Moisil din Capitală. Cadrele didactice ne-au spus că noua generație este mult mai creativă și mai informată decât generațiile din trecut.

DANA CORINA BOBOCEA
director, Colegiul Național Grigore Moisil
DANA CORINA BOBOCEA, director, Colegiul Național Grigore Moisil

VOX, Eric

VOX, Alexandru
"Suntem emoționați că începem școala. Ai avut emoții? Nu prea mult. Presupun că cei mici sunt cei mai emoționați. Ce ți-ai propus în acest an? Să învăț mai bine."

VOX, Selena
"Puțin obositor, ne-am trezit devreme după vacanță și trebuie să ne acomodăm cu noul program. - Ce ți-ai propus în acest an școlar? - Păi, în primul rând, acum că am început clasa a XI-a vreau să dau examenul de Cambridge ca să îmi echivalez Bac-ul la engleză și după nu știu, să învăț la fel de bine."

Și la Şcoala Generală nr. 117, din Sectorul 6 al Capitalei, emoțiile au fost la cote maxime. Elevii au fost bucuroşi să se întoarcă în sălile de clasă. Au fost întâmpinaţi cu surprize plăcute.

MARIA MAGDALENA PUŞCAŞ, profesor, învățământ primar

"Elevii sunt dornici să vină la școală. Le-a fost dor și de școală și de colegi. Au niște mici surprize în clasă, și din partea părinților și din partea primăriei, bănci noi, clasa zugrăvită. Sperăm să fie un an bun și liniștit./00.28 - 00.43 Așteptările pe care le am eu mi-au fost deja îndeplinite. Ei sunt foarte înțelegători, ascultători, ne înțelegem foarte bine și discutăm ca de la adult la adult, și pentru că sunt dornici de noi cunoștințe, colaborăm foarte bine.

VOX 1, Gabriel

"Ce iti place la şcoală? Să pictez și să fac puncte, să mergem la sport."

Cei mici ne-au destăinuit şi ce le place mai mult la şcoală.

"Fotbalul și matematica și așa și așa și româna. La școală ne place mai mult pentru că ieșim la sandviș și ne jucăm fotbal în curtea școlii. Învăț foarte multe și o sa învăț foarte multe lucruri noi și mă distrez la școală. Mai mult mă distrez cu matematica. Mi-am cumpărat rechizite și cam atât.

Semestrul I al anului şcolar se va termina pe 20 decembrie, iar semestrul al II-lea va începe pe 13 ianuarie 2020 și se va încheia pe 12 iunie 2020. Elevii claselor a XII-a şi a VIII-a vor finaliza cursurile mai devreme, pe 29 mai, respectiv pe 5 iunie 2020.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Noblete
Drama

Noblete

În epoca dinastiei Joseon, in Coreea femeile aveau un statut social minor, lovindu-se de multe ori de discriminarea bazată pe sex. Practic, era imposibil ca o femeie să se exprime liber și să urmeze calea pe care o dorea.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook