Prima zi de școală, emoții și planuri(AMBIANȚĂ MUZICALĂ) 

A început şcoala! Circa 2.700.000 de copii au revenit în sălile de curs, în noul an şcolar. în toate unitățile de învățământ preuniversitar din țară, momentul a fost marcat cu festivități, la care au participat, cu emoție, cadre didactice, elevi, părinți și bunici. La Școala Gimnaziala Nr. 59 din Sectorul 6 al Capitalei, elevii au trăit din plin emoţia revederii cu colegii de clasă şi cu dascălii, au împărtășit amintiri din vacanță și planuri pentru noul an școlar.

(AMBIANȚĂ MUZICALĂ) 

VALERIA, elevă, Școala Gimnazială Nr. 59 București ”Prima zi de școală mi se pare minunată, ne revedem colegii, profesorii.”

EMA, elevă, Școala Gimnazială Nr. 59 București ”Mi-a plăcut foarte mult. M-am distrat, mi-am revăzut colegii.”

CRISTIAN, elev, Școala Gimnazială Nr. 59 București ”Niște așteptări foarte mari pentru că cu responsabilitate mare vine și putere mare și o să cred în mine tot anul școlar. Și cred că o să fie cel mai bun an școlar care îl voi avea vreodată.”

CRISTINA, părinte ”Le urez putere de muncă, multe reușite, dar și puterea de a se concentra și de a-și concepe ei propriile obiective.”

NICOLETA, părinte ”Pentru noi este o schimbare, venim de la o altă școală. Suntem emoționate, și eu și ea, dar sperăm să fie bine. Chiar suntem impresionate de festivitate.”

ADRIANA GEORGESCU, director adj., Școala Gimnazială Nr. 59 București ”Vreau să fie sănătoși. Am trecut prin vremuri foarte grele cu pandemia, așa că sănătatea este pe primul loc. Să știe că noi suntem aici spre a-i ajuta pe ei să învețe, că asta este menirea noastră.”

PAULA COPĂCEL, director, Școala Gimnazială Nr. 59 București ”Eu nu mai am așteptări de la ei. Ei să aibă așteptări de la noi. Asta pentru că traversăm o perioadă în care am trecut de la o lege a învățământului la alta. Vor fi foarte multe noutăți, iar noi trebuie să ne adaptăm și în același timp viața lor de elev să nu sufere la această trecere. Ce le doresc? Le doresc să devină în fiecare zi cea mai bună variantă a lor, să împlinească dorința pe care și-au pus-o în careu.”

La festivitate au fost prezenți și oamenii legii. Ei le-au promis siguranță copiilor, dar le-au oferit și câteva sfaturi părinților.

BOGDAN DAMIAN, șef, Biroul de Ordine Publică, Secția 22 Poliție ”Aveți sprijinul nostru pe parcursul anului școlar, cel puțin la fel de mult ca și până acum. Copiilor vreau să le transmit să fie atenți la colegii lor pentru că, într-adevăr așa cum spunea și doamna profesor sunt foarte multe riscuri cu care o să intrați în contact. Îi îndemn pe părinți să fie deschiși la propunerile pe care le fac profesorii legate de siguranța în școală și de siguranța elevilor pentru că vor fi întotdeauna niște propuneri benefice, nu vor fi spre răul copiilor.”

ALVINE CIUCĂ, agent principal, Secția 22 Poliție ”Eu sunt polițistul care se ocupă de Școala 59 și, pentru orice problemă care o întâmpinați, nu ezitați să ne-o semnalați.”

Anul școlar 2023-2024 va avea 36 de săptămâni. Este structurat în cinci module, între care elevii vor avea cinci vacanțe, și se va încheia pe 21 iunie 2024. Există și câteva excepții. Pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, anul şcolar are o durată de 34 de săptămâni de cursuri şi se încheie pe 7 iunie 2024, iar pentru clasa a VIII-a, anul şcolar are o durată de 35 de săptămâni şi se încheie în 14 iunie. Pentru clasele din învăţământul liceal - filiera tehnologică, şi pentru clasele din învăţământul profesional, anul şcolar are o durată de 37 de săptămâni şi se încheie pe 28 iunie. Programele ”Şcoala altfel” şi ”Săptămâna verde” se vor desfăşoara în perioada 11 septembrie 2023-26 aprilie 2024, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare, planificate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook