Primăria Capitalei și primăriile de sector din București, amendate



Primăria Capitalei și primăriile de sector din București, amendate de inspectorii Gărzii de Mediu cu suma de 75.000 de lei. Sancţiunile au fost date pentru că nu au fost implementate corect măsurile pe care primăriile și le-au asumat în Planul Integrat de Calitate a Aerului.

COSMINA STOIAN, reporter

„Ministrul interimar al Mediului, Costel Alexe, a declarat că sursa principală pentru poluarea aerului din București o reprezintă traficul auto. De asemenea, acesta a afirmat că toate măsurile asumate de Primăria Municipiului București sunt zero sau aproape de zero.”

COSTEL ALEXE, ministrul interimar al Mediului

„Dacă am avea control asupra traficului din București, dacă am avea o salubrizare eficientă și un control mai bun al acestor arderi necontrolate, calitatea aerului ar fi mult, mult mai bună”.

Referitor la solicitarea de marți a Gabrielei Firea ca problema poluării să fie discutată în CSAT, Alexe a declarat că o scrisoare a fost trimisă deja pentru a fi inclusă pe agenda discuțiilor această temă, precum și cea despre starea pădurilor.

COSTEL ALEXE, ministrul interimar al Mediului

„Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a făcut o scrisoare către CSAT pentru a include dincolo de managementul pădurilor şi starea pădurilor şi calitatea aerului pe agenda CSAT. Doamna Firea în loc să facă scrisori ar fi trebuit să îşi citească planul integrat de calitate a aerului şi să îl implementeze pentru că are şi resurse financiare, are putere, trebuie doar să vrea şi să poată.”

Drept replică, Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a cerut la un post de televiziune demisia ministrului interimar al Mediului, Costel Alexe, pe care l-a acuzat că minte și că îi protejează pe adevărații vinovați pentru poluarea excesivă din București de duminică noaptea. Firea a afirmat că are date care arată că la Grozăvești, duminica trecută, s-a ars o cantitate mare de păcură, într-un timp scurt, de aici provenind uriașa poluare a Capitalei. ELCEN a negat în această săptămână că aceste arderi ar fi responsabile pentru poluarea de weekendul trecut, totuşi primarul Firea susține că are documente care îi dovedesc acuzațiile.

Între timp, un nou incendiu a izbucnit în această dimineață în același loc, unde au ars ieri anvelope și gunoi în clădirea abandonată din sectorul 1, al Capitalei. Deși autoritățile au declarat că nu s-a produs o poluare semnificativă, proprietarul imobilului va fi sancționat cu o amendă între 50.000 și 100.000 și va fi somat să ia toate măsurile necesare pentru evacuarea deșeurilor și asigurarea prevenirii viitoare pentru astfel de situații.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook