Primii pași pe calea LevantuluiMoștenirea științifică și culturală pe care fostul președinte Emil Constantinescu dorește să o lase României prinde contur. Înființat potrivit legii din iunie 2017 ca Centru de Excelență recunoscut de World Academy of Art and Science, Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului organizează, în această perioadă, concurs pentru ocuparea posturilor deblocate de Guvern, la jumătatea lunii aprilie. Este o etapă în completarea unei structuri în care, spun reprezentanții institutului, își vor găsi locul oameni valoroși, bine pregătiți în domeniul cultural și în cel științific.

DAN GRIGORESCU, director științific, Institutul Levantului ”Eu sper că acest institut va deveni un reper în modul în care Romania își poate valorifica capacitățile intelectuale, de cercetare, și de producție de idei, pentru că există acest pontențial uman în institut, există personalități deja implicate în activități, există dorința de a apropia cât mai mulți tineri, pentru că, de fapt, ăsta este unul dintre scopurile principale de a face această apropiere, între specialiștii maturi, cu reputație, și tinerii care se dezvoltă.”

Ținta unor atacuri în care proiectul a fost calificat drept o sinecură pentru fostul președinte Emil Constantinescu, Institutul Levantului se prezintă drept un proiect ambițios, în care toți cei implicați luptă, în momentul acesta, pentru a demonstra că fostul șef de stat și cei care-i sunt alături în acest demers științifi și cultural, pun umărul la o bună imagine a României în lume. Cum spunea Garry Jacobs, CEO și chairman al World Academy of Art and Science ”Acest nou institut trebuie să se concentreze în jurul ideii de viitor, extrăgând din istoria trecutului cunoașterea esențială pentru viitor.” Anul trecut, la conferința inaugurală a Institutului Levantului, fostul președinte Emil Constantinescu puncta climatul internațional actual, marcat de conflicte zonale și transmitea un mesaj de pace.

EMIL CONSTANTINESCU, președintele Consiliului științific, Institutul Levantului ”Institutul de Studii Avansate, care astăzi, pentru Cultura și Civilizația Levantului, care astăzi, face primul pas, va putea să genereze și un prim pas în construirea unei culturi a păcii.”

Obiectul de activitate al institutului este “extinderea cercetărilor științifice asupra culturilor și civilizațiilor din spațiul istoric al Levantului (Orientul Mijlociu, nordul Africii, Balcani, Caucaz), promovarea dialogului între popoarele din spațiul istoric al Levantului în vederea creării unei culturi a păcii prin dialog între mediul academic, liderii religioși și tânăra generație. În ceea ce privește activitatea institutului aflat la început de drum, profesorul Dan Grigorescu spune că proiectele sunt în stadiu avansat.

DAN GRIGORESCU, director științific, Institutul Levantului ”Suntem în stadiul în care avem idei, am început să scriem proecte, unele sunt chiar avansate, pentru că au în spate o evoluție. Sunt marile cărți ale Levantului, care se află într-un stadiu avansat de scriere. Sunt personalități din țară și din străinătate, care deja au contribuit și care scriu. Este, chiar, un termen apropiat, sfârșitul anului, de a publica cărțile istoriei Levantului. Istoria medicinei, a matematicii, a religiilor, a filozofiei, a dreptului. Sunt lucruri care se dezvoltă și chiar au termene apropiate.”

Institutul Levantului, cu sediul în București, are ca parteneri World Academy of Art and Science, World University Consortium și Academia Română.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Clanul
Drama

Clanul

Serialul ne poartă în renumita dinastie Joseon și prezintă o altă etapă din istoria Coreei.

vezi detalii
Noblete
Drama

Noblete

În epoca dinastiei Joseon, in Coreea femeile aveau un statut social minor, lovindu-se de multe ori de discriminarea bazată pe sex. Practic, era imposibil ca o femeie să se exprime liber și să urmeze calea pe care o dorea.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook