Primul pas spre adoptarea monedei euroPrima şedinţă a Comisiei Naţionale pentru trecerea la moneda euro! Subiectul central de pe ordinea de zi a fost "diagnoza criteriilor de convergenţă pentru adoptarea monedei unice europene". Conducerea comisiei, formată din doi preşedinţi, aceștia fiind șeful Guvernului şi preşedintele Academiei Române, și din doi vicepreşedinţi, respectiv guvernatorul BNR şi vicepremierul pe probleme economice, s-a reunit inițial în 4 aprilie. Atunci, s-a stabilit Regulamentul de organizare şi funcţionare şi ordinea de zi a primei şedinţe a comisiei.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "În 21 martie, premierul Viorica Dăncilă anunţa înfiinţarea unei Comisii naţionale de fundamentare a planului de trecere la moneda euro. Ea preciza, atunci, că aderarea la moneda euro este cel mai important proiect de după aderarea Romaniei la Uniunea Europeană. Comisia cu pricina are ca misiune pregătirea calendarului de intrare a României în Mecanismul Unic de aderare la moneda euro, precum și acțiunile necesare pentru pregătirea economică, dar și a societății românești pentru acest pas important."

Prin Ordonanţa de Urgenţă de înfiinţare a Comisiei pentru trecerea la moneda euro s-a stabilit ca aceasta să se întrunească de două ori pe lună şi că "este necesar un efort conjugat al Guvernului, Academiei Române, BNR şi al Comisiei Naţionale de Prognoză, care asigură Secretariatul Comisiei Naţionale, pentru a avea dezbateri de substanţă şi eficienţă maximă". Potrivit guvernatorului Mugur Isărescu, există o comisie tehnică în cadrul Băncii Naționale a României, care a pregătit studii ce vor fi puse la dispoziția comisiei, în scopul pregătirii trecerii la moneda euro.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook