Priorități în Educație în mandatul Ligiei DecaNoul ministru al Educaţiei, Ligia Deca, și-a prezentat priorităţile mandatului său. Aceasta a afirmat că, în primul rând, vrea să finalizeze legile Educaţiei.

LIGIA DECA, ministrul Educaţiei

"După cum știm, a existat un proces de dezbatere publică care s-a încheiat, am primit peste 9.000 de amendamente pe care le citim, le analizăm și le acordăm importanța cuvenită. Am început discuții cu specialiști în zonele care mai sunt încă în lucru și care au suscitat interes public. Și aici o să dau câteva exemple: evaluările, măsurile legate de integritate, secțiunile care vizează echitatea în sistemul educațional sau internaționalizarea."

Ministrul Educației a precizat că analizează și ideea ca elevii să utilizeze mijloacele digitale, acolo unde este posibil, pentru a nu pierde ceea ce au câștigat în timpul pandemiei, iar în viitor vor exista discipline opționale cu o componentă de predare și de învățare online. O altă prioritate a Ligiei Deca este îndeplinirea țintelor și jaloanelor din Planul Național de Redresare și Reziliență.

LIGIA DECA, ministrul Educaţiei

"Practic, în PNRR vorbim despre investiții, 18 la număr, în cuantum de 3,6 miliarde de euro, pentru dezvoltatea rețelei de școli verzi și achiziționarea de microbuze verzi. Vorbim despre aproape jumătate de miliard de euro pentru reabilitarea și eficientizarea energetică. Vorbim despre construcția a minimum 50 de școli verzi, deci nou construite, eficiente energetic și cu o orientare curiculară sustenabilă. De asemenea, vorbim despre 3.200 de microbuze școlare, pentru a transporta elevii din zonele izolate, vorbim despre asigurarea dotărilor din sălile de clasă, precum și dotările laboratoarelor, atelierelor școlare din sistemul preuniversitar cu investiție de 600 de milioane de euro."

Ministrul Educaţiei a mai precizat că își dorește ca şcolile și universitățile să rămână deschise, indiferent de cursul pe care criza economică și energetică îl va lua, astfel încât „să nu mai existe discuții de trecere în online, când, de facto, copiii au nevoie să vină la școală”. Ligia Deca s-a referit şi la uniforma şcolară, afirmând că aceasta poate fi o opţiune, atât timp cât nu devine un instrument de excluziune.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook