Priorităţi pentru cadrele sanitarePremierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru s-au întâlnit cu reprezentanții Federației Sanitas și cei ai Federației Solidaritatea Sanitară, pentru a discuta despre problemele cadrelor sanitare care se află în prima linie în lupta împotriva coronavirusului.

LUDOVIC ORBAN, premierul României

"Prioritară este asigurarea resurselor umane pentru funcționarea sistemului de sănătate și pentru a putea trata pacienții. Există mai multe categorii de personal care nu au beneficiat de creșterea în avans în baza legii salarizării cum au fost alte categorii, medici , asistente, infirmieri, personal TESA care nu au beneficiat și aici am zis că o sa facem un studiu, o analiză de impact și în măsura în care vom avea resurse suntem deschiși unei discuții de a asigura creșterea anticipată la nivelul anului 2022pentru salariile acestor categorii."

Sporurile pentru cadrele medicale au constituit un alt subiect de discuţie între reprezentanţii Guvernului şi liderii sindicali.

LUDOVIC ORBAN, premierul României

"În ceea ce privește sporul, sporul de risc, aici nu există altă entitate decât managementul unei instituții sanitare care să decidă care au fost angajații care au interacționat cu pacienți COVID sau suspecți care ulterior au fost confirmați, sigur că existat o discuție legată și de limitarea sporurilor și aici noi susținem un amendament la lege prin care să se permită creșterea procentului pe care se acordă sporuri. De asemenea, am discutat de limitarea timpului de lucru efectiv pentru persoanele care se află în echipament la 3 ore, evident nu lucrează 3 ore, după 3 ore să poată să facă pauze și eventual să revină după o pauză în echipament, mai multe aspecte legate de organizarea activității de sănătate puplică cu unele am fost de acord, pe altele le aanalizăm în continuare. 02.10

Totodată, Orban a mai afirmat că vor crește salariile în Direcțiile de Sănătate Publică.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook