Problema corupției în UECorupția este considerată, în continuare, o problemă gravă de către cetățenii europeni. 68% dintre aceștia consideră că, în țara lor, corupția este încă larg răspândită, o percepție care ar trebui să le dea de gândit politicienilor și guvernanților din statele membre ale Uniunii Europene. Comisia Europeană a publicat cel mai recent sondaj Eurobarometru special privind corupția, care enumeră percepțiile și experiențele cetățenilor, precum și sondajul Eurobarometru Flash privind atitudinea instituțiilor față de corupție. În țara noastră, 72% dintre români consideră corupția drept larg răspândită. 50% dintre cetățenii României sunt de părere că obiceiul de a da şi a lua mită este întâlnit mai ales în sistemul sanitar, în timp ce media europeană este de 29%. Opinia că politicienii iau mită și practică abuzul de putere este împărtășită de 44% dintre români, în timp ce media la nivelul Uniunii Europene este de 55%. În ceea ce privește măsurile anticorupție, 37% dintre respondenți consideră că acestea se aplică în mod imparțial și fără scopuri ascunse, iar 34% cred că urmăririle penale sunt suficiente pentru a descuraja practicile de corupție. Potrivit comunicatului transmis de Comisia Europeană, totuși, UE rămâne una dintre regiunile cele mai puţin corupte din lume.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Destine ratacite 2
Drama

Destine ratacite 2

Gitanjali Devi îi încredințează lui Simar Bhardwaj sarcina de a găsi o mireasă ideală pentru nepotul ei. Căutarea lui Simar se termină când o întâlnește pe Simar Narayan, care visează să devină o mare cântăreață.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook