Procesiune cu relicva și icoana Sf. Papă Ioan Paul al II-lea, la BucureștiEveniment omagial, pentru credincioșii catolici din România! Astăzi, s-a desfășurat, în Capitală, procesiunea cu relicva şi icoana Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea. Procesiunea, organizată de Arhidioceza Romano-Catolică de Bucureşti, la care au participat preoţii romano-catolici şi greco-catolici din București și din împrejurimi, alături de o mulțime de credincioși, a început la monumentul Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea unde cu toții s-au închinat şi s-au rugat pentru mântuire şi pace în lume.

VOX "Îi aducem un omagiu Sfântului Părinte Papa Ioan Paul al II-lea, în mod special îl rog să mijlocească pentru pace în lume."

VOX "Este un moment în care ne adunăm pentru a-i mulţumi lui Dumnezeu pentru acest mare, dar, că ni l-a dat pe acest om important."

VOX "Este o mare bucurie şi un prilej de rugăciune, de întâlnire cu comunitatea."

VOX "Înseamnă izvor de bucurie, înseamnă pace, înseamnă speranţă. A fost păstorul cel bun, a fost ceea ce lui Iisus i-a plăcut, să fie un preot adevărat."

Preoții au purtat icoana şi relicva Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea până la Catedrala Sfântul Iosif, unde a fost oficiată Sfânta Liturghie. Relicva constă în câteva picături de sânge ale Papei Ioan Paul al al II-lea şi a fost dăruită Catedralei Sfântul Iosif din Bucureşti îni 2011 de către fostul secretar personal al papei. Karol Wojtyla, care a devenit papă în 1968 sub numele de Ioan Paul al II-lea, s-a născut în 1920, la Wadowice, în Polonia. A murit în aprilie 2005, la Vatican, iar procesul său de beatificare a fost deschis, în mod excepţional, în iunie acelaşi an, apo a fost sanctificat în aprilie 2014. Ioan Paul al II-lea a fost, astfel, înscris în calendarul Bisericii Catolice, comemorarea sa liturgică fiind stabilită la 22 octombrie, în fiecare an. În 1999, Ioan Paul al II-lea a venit în România, fiind prima vizită a unui Suveran Pontif într-o ţară majoritar ortodoxă.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Noblete
Drama

Noblete

În epoca dinastiei Joseon, in Coreea femeile aveau un statut social minor, lovindu-se de multe ori de discriminarea bazată pe sex. Practic, era imposibil ca o femeie să se exprime liber și să urmeze calea pe care o dorea.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook