Procurorii nu au dovezi că tinerele sunt moarte“Nu neglijăm nicio pistă. Este declaraţia şefului DIICOT, Felix Bănilă, care a susţinut că deocamdată nu există concluzii preliminare ale testelor genetice făcute pe fragmentele osoase. El a subliniat că vor fi reluate cercetările la faţa locului şi că se cunoaşte prezenţa Alexandrei atât în mașină, cât și în casa inculpatului, Gheorghe Dincă.”

Procurorul-șef DIICOT, Felix Bănilă a mai subliniat câteva detalii importante în cazul dispariţiilor de la Caracal. El a analizat dispozitivul metalic în care ar fi putut fi arsă Alexandra.

FELIX BĂNILĂ, procuror-şef, DIICOT
"Admițând că ar fi fost arsă în acel butoi metalic, am fost la Craiova și am constatat că nu e un butoi în adevăratul sens, ci un arzător improvizat, un suport confecționat artizanel pentru a arde diverse lucruri. Focul se pune dedesubt. Funcționează ca o sobă improvizată.--Nu ne putem axa în mod exclusiv pe declarațiile inculpatului. Inculpatul se pare că a fost cooperant, însă la momentul în care a fost întrebat unde a aruncat cadavrele, a devenit confuz. Cu privire la victima de 15 ani, a spus că a aruncat-o în Olt, iar ulterior a spus că a aruncat-o în Dunăre."

În privinţa posibililor complici ai lui Dincă, şeful DIICOT a precizat că în acest moment al anchetei nu poate răspunde la această întrebare. Acelaşi răspuns şi în privinţa găsirii unor probe de sânge la fața locului: "Sunt detalii care pot afecta mersul anchetei", a precizat Bănilă.

FELIX BĂNILĂ, procuror-şef, DIICOT

"Nu excludem, cum am spus, nicio variantă. Am verificat și am stabilit cert că între 2002-2008 inculpatul a avut reședința în Italia, dar nu am primit răspunsuri de la toate instituțiile. Din ce avem, se pare că nu are interdicție în Italia, nu a fost suspect sau inclpat în vreun dosar pe teritoriul acelui stat."

Tot astăzi, poliţia a pornit pe o nouă pistă în cazul presupuselor crime din Caracal. Şi aceasta după ce oamenii legii au primit un mesaj în care se menţiona că Alexandra Măceşanu este în viaţă, în podul unei case, şi că riscă să moară de foame şi de sete. Poliţiştii au trecut la verificarea mai multor locuinţe din vecinătatea casei groazei, a lui Gheorghe Dincă, dar nu au găsit nimic. Şi scafandrii au reluat cercetările şi într-un lac de lângă Caracal. Pe de altă parte, Inspecția Judiciară a început cercetarea disciplinară față de procurorul Cristian Ovidiu Popescu, de la Caracal, cel care nu ar fi permis polițiștilor să pătrundă în casa lui Gheorghe Dincă înainte de ora 6:00. Ancheta inspectorilor vizează exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook