Producţia de grâu a ajuns la 10 milioane de tone anualRomânia produce tot mai mult grâu! Dacă în 2007, când am intrat în Uniunea Europeană, producţia de grâu la nivel naţional a fost de trei milioane de tone, în prezent, producţia este de 10 milioane tone de grâu, pentru al treilea an consecutiv. Aşa susţine ministrul Agriculturii, Petre Daea. El a precizat că ministerul pe care îl conduce a pus în funcțiune 56 obiective de investiții, în vederea refacerii sistemelor de irigare principale și secundare. "România deține resurse în domeniul agriculturii pentru care alte state ar face sărbătoare națională", a afirmat Petre Daea. Ministrul a estimat că anul acesta se vor obţine în total 30 de milioane de tone de cereale. El susţine că rezultatele bune din agricultură se datorează climei, fermierilor şi subvenţiilor acordate la timp de autorităţi.

TORA APETRII, reporter

"De doi ani, România este cel mai mare producător de porumb şi floarea soarelui din Uniunea Europeană. Performanţa nu se simte însă şi în buzunarele agricultorilor. În acest an, doar cei care şi-au făcut contracte din timp au obţinut un preţ bun la vânzare."

Ministrul Agriculturii a subliniat că ţara noastră îşi va păstra primul loc în Uniunea Europeană şi în acest an, la producţiile de porumb şi floarea soarelui. În 2019, suprafaţa însămânţată cu porumb a depăşit 2,65 milioane de hectare, iar cea cu floarea soarelui 1,16 milioane de hectare, în creştere faţă de anul trecut, când porumbul a fost cultivat pe 2,41 milioane de hectare, iar floarea soarelui pe 1,01 milioane hectare. Petre Daea a mai precizat că 49 dintre 52 de stațiuni de cercetare științifică în domeniu, necesare pe fondul schimbărilor climatice și a impactului lor în economie, și-au reluat activitatea.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Noblete
Drama

Noblete

În epoca dinastiei Joseon, in Coreea femeile aveau un statut social minor, lovindu-se de multe ori de discriminarea bazată pe sex. Practic, era imposibil ca o femeie să se exprime liber și să urmeze calea pe care o dorea.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook