Produsele de post care conțin aditivi pot fi periculoase



În postul Paștelui, conform tradiției, credincioșii consumă produse vegetale, iar alimentele care conțin proteină animală sunt eliminate din meniul zilnic. Pentru a veni în întâmpinarea celor care postesc, industria alimentară le pune la dispoziție o gamă variată de semipreparate ori alimente conservate. problema este că unele produse de acest gen pot conține aditivi cu efecte nedorite asupra stării de sănătate.

SORIN MIERLEA, președinte InfoCons „Când discutăm despre produsele de post, să nu uităm că toți acești aditivi, coloranți, conservanți se dublează, se triplează. Se regăsesc și prin margarină și prin pâine și în pateul de post, mai bem și o băutură carbogazoasă.”

MARIUS CHIRICĂ, terapeut nutriție „Dacă vorbim despre alimentele procesate de Post, cum ar fi pateurile de post, ele trebuie să fie, în primul rând stabilizate. Stabilizatorii, după cum știm sunt chimici și aducem un plus de toxine în corp. Ţinând cont că în mare parte vorbim de stabilizatori, de E uri, putem vorbi de diabet, cancer, boli de inimă. Panoul poate fi mult mai larg, dar în principiu acestea sunt.”

Pentru a preveni astfel de situații, consumatorii sunt îndemnați să se informeze cu privire la ingredientele utilizate pentru prepararea alimentului respectiv. Pentru a vă fi mai uşor, există chiar şi o aplicaţie de „citire” a etichetei, pe care o puteţi instala pe telefonul mobil.

FLORINA ILICEA, reporter „Voi lua ca exemplu acest pateu vegetal. Tot ce trebuie să fac este să scanez codul de bare al alimentului şi am aici absolut toate informaţiile, ingredientele, numărul de calorii şi chiar timpul necesar de exerciţii fizice pentru arderea acestora.”

SORIN MIERLEA, președinte InfoCons „Acel pateu vegetal este plin de E uri, de aditivi, de coloranți, de conservanți, de zahăr, de sare, ca să ne creeze și adicție și ideea de plăcere. Din această perspectivă, este foarte important să învățăm să citim eticheta.”

VOX „- Eu folosesc şi Vegeta şi pateu vegetal, mai multe. - Dar v-aţi uitat la ce conţin? - Nu m-am uitat, să vă spun sincer, nu m-am uitat.”

VOX „- Produse de post consumaţi? - Da, cum să nu. - Și v-aţi uitat la ce conţin, credeţi că sunt periculoase? - Pe mine nu m-a afectat ce am mâncat până acum de post.”

Ingredientele sunt trecute pe etichetă în ordine descrescătoare, ceea ce înseamnă că primul este în cantitatea cea mai mare, iar ultimul, în cantitatea cea mai mică. Un alt aspect la care cumpărătorul trebuie să fie mereu atent este termenul de valabilitate al produsului şi condiţiile de depozitare.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook