Profesorii se adaptează noilor condiţii de predareÎnvăţământul în vremea pandemiei s-a dovedit o reală provocare, pentru elevi, părinţi şi profesori. Cadrele didactice au încercat să se adapteze situaţiei, cu foarte multă muncă. Consiliul Științific al Liceului Teoretic Naţional, înfiinţat în 2018, a dezbătut actualele condiţii în care se desfăşoară procesul educaţional.

SILVIA MORARU, director, Liceul Teoretic Naţional

"Ne întrunim în condiţii speciale, care sperăm că se vor sfârşi. Într-adevăr se munceşte extrem de mult pentru a realiza o lecţie online, însă satisfacţiile sunt deosebite. După terminarea acestei perioade mai complicate, pentru toţi, elevi, profesori şi societate în general, lucrurile nu se vor mai întoarce în matca veche şi pretenţiile vor fi şi pentru noi din ce în ce mai mari. Generaţiile sunt dispuse să înveţe, indiferent de vârstă."

Schimbările vin cu bune şi cu rele, atrage atenţia prof. univ. dr. Dorin Sarafoleanu.

prof. univ. dr. DORIN SARAFOLEANU, membru titular al Academiei de Științe Medicale

"Nu am prea fost obişnuiţi să comunicăm aşa, ci faţă în faţă, iar parametrii relaţiilor interumane, bineînţeles că iau o altă turnură. Cu toate avantajele online-ului şi ale învăţământului de la distanţă, eu înţeleg că sunteţi performanţi, învăţământul online are şi avantaje şi dezavantaje. Dezavantajul este că se anulează comunicarea faţă în faţă, comunicarea directă. "

Potrivit prof. univ. dr. Dorin Sarafoleanu, după cursurile online, copiii trebuie să aibă o altă preocupare, pentru a nu crea omul electornic, mai târziu. Omul post-covid va avea o altă alura, subliniază Dorin Sarafoleanu şi depinde de noi toţi pentru a avea o generaţie mai bună. Prin participarea la activitatea acestui organism consultativ, reprezentanți de seamă ai societății românești au dorit să dea un semnal asupra modului în care intelectualii din România se pot implica în procesul de modernizare a învățământului preuniversitar românesc.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Noblete
Drama

Noblete

În epoca dinastiei Joseon, in Coreea femeile aveau un statut social minor, lovindu-se de multe ori de discriminarea bazată pe sex. Practic, era imposibil ca o femeie să se exprime liber și să urmeze calea pe care o dorea.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook