Profesorul de sport violent, împiedicat să intre în școală



Profesorul de sport de la școala din Șanț, județul Bistrița-Năsăud, care a fost condamnat după ce a lovit doi elevi, nu este lăsat să intre în unitatea de învățământ. Părinții protestează încă de luni, față de revenirea cadrului didactic la catedră. Motivul: profesorul de sport a fost condamnat la patru luni de închisoare cu suspendare pentru purtare abuzivă după ce a lovit, în martie 2017 doi elevi, pe unul dintre ei cu palma, iar pe celălalt cu pumnul. Acum, părinții și elevii sunt speriați că profesorul de sport se întoarce la catedră. El a mers, luni, la școală, după o perioadă în care a fost în concediu medical. A fost întâmpinat, însă, cu huiduieli din partea părinților. La fața locului au intervenit 30 de jandarmi și polițiști, pentru asigurarea ordinii și prevenirea incidentelor.

AMBIANȚĂ ”Nu te vrem! Nu te vrem!”

Conducerea școlii nu i-a permis profesorului de sport accesul în clădire, deoarece nu avea documentele medicale vizate de Medicina Muncii cu specificația „apt”. Atât luni, cât și marți, discuțiile dintre cadrul didactic și conducerea școlii au avut loc în afara unității de învățământ. Potrivit Mediafax, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud a anunțat că, în urma discuțiilor, profesorul a depus o cerere de învoire pentru două săptămâni, timp în care se va căuta o soluție. De asemenea, a precizat că părinții au înteles și ei situația și au decis să nu mai protesteze în perioada următoare. Până acum, cadrul didactic contestat a susținut că este acuzat pe nedrept și că se va întoarce la ore să își facă meseria. Conducerea Inspectoratului Școlar susține că, după ultima discuție, el a dat un pas înapoi și ar fi de acord cu o soluție amiabilă. Scoala din Șanț și Inspectoratul Școlar Județean nu pot lua deocamdată alte măsuri împotriva profesorului, deoarece este titular pe post, iar instanța nu i-a interzis să se întoarcă la catedră după expirarea pedepsei. Referitor la ceea ce s-a întâmplat în 2017, bărbatul nu era la prima abatere. Pentru astfel de incidente, el a fost sancționat de mai multe ori, inclusiv cu desfacerea contractului de muncă, însă instanța a obligat Inspectoratul Școlar Bistrița-Năsăud să îl reangajeze.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook