Profilul alegătorului la prezidențiale, în funcție de candidatDin datele colectate la ieșirea de la urme pentru realizarea exit-pollurilor, Institutul Român pentru Evaluare și Strategie a creat profilul celor care i-au votat pe primii trei clasați la alegerile prezidențiale. In ceea ce privește vârsta, pe Iohannis l-au votat majoritar cei cu vârste cuprinse între 45 si 64 de ani, cu o pondere de 39%, apoi cei cu vârste cuprinse între 35 si 44 de ani cu 20% și în egala masura cei din grupa 25-34 de ani. 16% dintre voturi le-a strâns de la cei cu vârsta de peste 65 de ani. Doar 9% dintre votanții săi au între 18 și 24 de ani. Pe Viorica Dăncilă au votat-o în majoritate cei peste 65 de ani cu 43% . 39% sunt în grupa de vârsta 45-64 de ani. Doar 11% au între 35 și 44 de ani, 5% au între 25 si 34 de ani și 3% pâna în 24 de ani. Candidatul Dan Barna s-a bucurat de succes datorită votului tinerilor. Cei mai mulți dintre votanții săi au între 25 și 34 de ani, reprezentând 28%, urmați de grupa 45-64 de ani cu 26% și grupa 35-44 de ani cu 25%. A fost votat masiv de tinerii cu vârste cuprinse între 18 si 24 de ani cu o pondere de 17%, dar foarte putin de vârstnici, adică 4% dintre votantii săi au peste 65 de ani. În ceea ce privește studiile, doar Dan Barna are majoritar votanți cu studii superioare, în timp ce votanții lui Iohannis și Dăncilă, în majoritate, au studii medii. Daca Iohannis și Barna au fost votați în special pentru calitățile lor, pentru votanții Vioricăi Dăncilă a contat mai mult partidul din care ea provine.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook