Programul ”Rabla 2018”, lansat astăziCei care vor să îşi cumpere maşini noi mai ieftine au la dispoziţie Programul ”Rabla 2018”, care a fost lansat astăzi de Administraţia Fondului pentru Mediu. Suma alocată pentru acest an este de 133 mil. de lei, ceea ce va permite achiziţionarea a 19.000 de vehicule.

GRAȚIELA GAVRILESCU, ministrul Mediului "Românii au posibilitatea să aleagă să-și cumpere o mașină care să aibă normă de poluare Euro 6 sau să-și cumpere mașină full electrică sau hybrid plug in. Persoanele fizice din România pot să meargă din acest moment la producătorii validați și să înceapă să-și întocmească documentele în vederea achiziționării unui autoturism nou, autovehicul care nu poluează astfel încât parcul auto al României să poată fi reînnoit."

Persoanele care vor să renunţe la maşinile vechi trebuie să ştie că s-a renunţat la Inspecţie Tehnică Periodică valabilă. Singurele condiţii sunt ca maşina să aibă toate elementele esenţiale şi să aibă o vechime de cel puţin opt ani. O altă noutate este faptul că, pentru prima dată, microbuzul cu cel mult 22 de locuri devine autovehicul eligibil pentru casare. În plus, proprietarul poate achiziţiona mai multe autovehicule noi în schimbul predării spre casare a unui număr echivalent de autovehicule uzate, beneficiind în acest mod de mai multe prime de casare.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter "Dacă doriți să vă luați mașină nouă, o aduceți pe cea veche, aici, la REMAT. Prin Programul ”Rabla” de anul acesta, prima de casare este de 6.500 de lei."

Săptămâna viitoare va începe programul "Rabla Plus", prin care pot fi achiziţionate maşini ecologice, prietenoase cu mediul. Programul are un buget de 120 de mil. de lei, sumă care acoperă achiziţionarea a 2.000 de maşini electrice. Autorităţile şi instituţiile publice pot cumpăra, prin Programul "Rabla Plus", autoturisme ecologice noi la o contravaloare în lei de maximum 35.000 de euro fără TVA, pentru fiecare maşină, sumă dublă față de anul trecut.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook