Programul de guvernare prevede reformă în SănătateProgramul de guvernare pentru următorii patru ani, publicat astăzi! O parte importantă a programului este centrată pe creșterea ponderii si importanței prevenției în Sănătate, ca parte integrantă din strategia națională privind acest domeniu. Coaliţia PNL - USR - PLUS - UDMR afirmă că sistemul de sănătate reprezintă un punct esențial al acestui program de guvernare, în contextul pandemic actual. Portofoliul pe sănătate ii revine Alianței USR PLUS, care l-a încredințat lui Vlad Voiculescu. Acesta a mai deținut portofoliul Sănătății în Guvernul Cioloș, în 2016.

MONICA APOSTOL, reporter „Printre priorităţile ambițioase ale noului guvern privind domeniul sanitar se numără elaborarea unei noi legi a Sănătăţii, dar şi continuarea reorganizării instituţiilor publice de profil. Totodată, va fi urmărită creşterea finanţării publice pentru Sănătate până la 6% din PIB, asigurarea unui grad ridicat de absorbţie a fondurilor europene dedicate domeniului, în perioada 2021 – 2027. Se dorește, astfel, valorificarea acestei oportunităţi ca o sursă suplimentară de finanţare a sistemului de sănătate din România.”

Vlad Voiculescu propune 8 măsuri principale în sănătate, printre care se regăsesc investițiile în aparatură si infrastructură, educație în sănătate, digitalizare, crearea capabilităților în zonele de risc, pregătirea capitalului uman și atragerea personalului sanitar în sistem, crearea facilităților optime pentru tratament și asigurarea medicației la standarde europene, precum si programe naționale țintite pentru creșterea calitătii vieții pacienților. Potrivit documentului depus la Parlament de premierul desemnat Florin Cîţu, sistemul de sănătate se află, în prezent, în fata unei duble provocări, pentru că, pe lângă nevoia de reforme structurale, trebuie să raspundă crizei fără precedent cauzate de pandemia de coronavirus, a cărei durată nu poate fi estimată la momentul actual.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Noblete
Drama

Noblete

În epoca dinastiei Joseon, in Coreea femeile aveau un statut social minor, lovindu-se de multe ori de discriminarea bazată pe sex. Practic, era imposibil ca o femeie să se exprime liber și să urmeze calea pe care o dorea.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook