Programul ”Tomata”, finanțat suplimentar cu 12 milioane de euro



Veste bună pentru legumicultorii din România! Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat, vineri, în timpul unei întâlniri cu producătorii de roșii din județul Olt, că programul de spijinire a legumicultorilor a fost suplimentat cu 12 milioane de euro. Totodată, ministrul Agriculturii a dat asigurări că Executivul va continua să subvenţioneze cultivarea roşiilor.

ADRIAN OROS, ministrul Agriculturii  „Toate programele de sprijin, inclusiv programul tomata, se vor derula și în programul care vine. Le-am bugetat, sunt prinse în buget. Mai mult, astăzi am semnat o hotărâre de guvern, pentru că în buget erau prinse doar 50 de milioane de euro, iar necesarul pentru etapa a doua era de încă 12 milioane de euro. Deci, am semnat și cei 12 milioane de euro, care să plece cătr dumneavoastră, către programul ”Tomata”.”

Ministrul Adrian Oros s-a văzut cu producătorii, vineri, la Izbiceni, deoarece localitatea are cel mai mare număr de cultivatori care beneficiază de subvenții de la stat pentru cultivarea roşiilor. O mie de dosare au fost depuse în 2019 pentru obţinerea „ajutorului de minimis pentru tomate”. Oros i-a îndemnat pe legumicultori să se asocieze în cooperative, pentru a putea câştiga, pe piaţă, competiţia cu roşiile aduse din străinătate.

ADRIAN OROS, ministrul Agriculturii „Chiar dacă s-au produs trei ani de zile roşii, chiar dacă roşiile sunt de calitate, balanţa comercială este tot inversă, în deficit. Noi, încă, la nivel de ţară, cumpărăm mult mai multe roşii, ca şi cantitate şi ca valoare, decât reuşim să vindem. Infinit mai multe. Cantitatea de roşii care intră în ţară creşte an de an, timp în care roşiile pe care le producem aici nu reuşim să le vindem.”

El a vorbit şi despre magazinele-aprozar ”Casa Unirea”, unul dintre proiectele de pe final de mandat al predecesorului său, Petre Daea. Adrian Oros a declarat că a trimis corpul de control să verifice legalitatea acestor unități comerciale, ca urmare a faptului că unii membri ai consiliului de administraţie i-ar fi comunicat că proiectul ar avea probleme cu iz penal.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook