Proiectul noii legi a pensiilor, modificatModificări în noua Lege a pensiilor, faţă de forma pusă în dezbatere publica în luna august. Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat că, la propunerea sindicatelor, a fost introdusă infracţiunea de stopaj la sursă, pentru a se evita situaţia în care angajatorii nu virează contribuțiile salariaților către A.N.A.F.. Totodata, ea a precizat că, de anul viitor, românii vor putea vedea, pe site-ul Casei Naţionale de Pensii şi pe cel al A.N.A.F., daca le sunt sau nu plătite contribuţiile. Vasilescu a mai explicat și că, după anul 2021, când legea va intra în vigoare, indexarea punctului de pensie nu se va mai face doar cu rata inflaţiei, ci se va adăuga și 2%. Ministerul Muncii a publicat, în 9 august, proiectul noii legi a pensiilor, care s-a aflat 10 zile în dezbatere publică. În proiectul de lege se precizează că nu scade nicio pensie în plată. În cazul în care, în urma recalculării, va rezulta o suma mai mică decat cea aflată deja în plată, atunci se va menţine suma inițială. De asemenea, nu se modifică vârsta standard de pensionare, nici stagiul minim și nici stagiul complet de cotizare. Potrivit proiectului, Ministerul Muncii vrea ca, începand cu 1 septembrie 2021, valoarea punctului de pensie sa fie de 1.875 lei. Începând din anul 2022, însă, pensiile vor mai creşte doar în raport cu rata inflaţiei stabilită de Institutul Naţional de Statistică.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook