Propunerile fermierilor



Fermierii cer un Pact Naţional pentru Sectorul Agroalimentar, semnat de toate partidele, și demisia ministrului Agriculturii și Dezvoltarii rurale, Petre Daea. Membrii Asociației Forța Fermierilor propun ca acest Pact să vizeze asumarea unui număr de măsuri clare, la nivel naţional şi european, cu termene de implementare, şi care să fie asumate politic, consensual, indiferent de numele ministrului sau miniştrilor pe care îi vom avea până la alegerile parlamentare din 2024 sau de la ce partid ar proveni aceştia. De asemenea, ei vor propune câte un set de măsuri pentru următoarele 16-18 luni pentru sectorul vegetal, horticultură, zootehnie cât și pentru zona de procesare și industrie alimentară.

ALEXANDRA VLAD, reporter
”Reprezentanții Asociației Forța Fermierilor subliniază că 60% din produsele agricole ucrainene au trecut prin România, iar prima rundă de sprijin acordată țării noastre a fost de 10 milioane de euro, prea puțin, însă, pentru a acoperi pierderile din ultimul an. Fermierii români precizează că au nevoie de un nou sprijin, mai consistent, și solicită măsuri pentru reducerea dezechilibrelor de pe piața agricolă, provocate de importurile masive de cereale din Ucraina.”

Pentru a se face și mai bine înțeleși, săptămâna trecută, agricultorii, din toată țara, au ieșit să protesteze. Astfel, Vama Giurgiu - Ruse a fost blocată de tractoare și utilaje agricole, unde fermierii bulgari s-au alăturat agricultorilor români, fiind nemulțumiți de importurile de cereale ucrainene care i-ar duce în faliment. Ei au condamnat soluțiile găsite de Comisia Europeană și de autoritățile române la problemele expuse în ultima perioadă. Recent, ministrul de resort, Petre Daea, a declarat că vor mai veni bani pentru a rezolva o parte din problemele fermierilor.


Recomanda prietenilor tai

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii
Anupamaa
Drama

Anupamaa

Anupamaa a sacrificat mult pentru a deveni o soție loială, o noră devotată și o mamă iubitoare. Dar a primit, în schimb, doar lipsă de respect din partea tuturor. După ce realizează situația în care se află, Anupamaa decide să-și trăiască viața în condițiile ei.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook