Protest cu sorcove



Noi proteste în Educație! În loc să se întoarcă în bănci, mai mulţi elevi, însoţiţi de părinţi, s-au strâns în fața sediului Ministerului Educației, pentru a semnala gravele probleme din învățământ, de care sunt afectaţi, în mod direct.

FLORINA ILICEA, reporter

”Elevii au venit să colinde la Ministerul Educației cu crenguțe de brad, pentru a trage un semnal de alarmă asupra incertitudinilor din sistemul de învățământ, de la ora actuală. Nemulțumirile sunt numeroase: de la planificarea vacanțelor, la modul în care se fac testele de salivă în școli, precum și eliminarea a trei olimpiade, printre care cea la limba și literatura română.”

IULIAN BAZÎRU, membru al Asociației Elevilor din Constanța

”Am venit, astăzi, să susțin un învățământ de calitate, am venit aici să reprezint interesele elevilor și am venit să vorbesc în calitate de elev. Noi, ca elevi, ar trebui să beneficiem de un sistem calitativ, de un sistem gratuit, de un sistem eficient, dar nu vedem aceste lucruri. Anii noștri nu mai revin înapoi și noi trebuie să fim pregătiți pentru ceea ce urmează. Nu ne putem permite să ne jucăm cu viețile a sute de mii de elevi.”

Elevii de gimnaziu şi liceu sunt deranjați şi de faptul că, spre deosebire de cei din ciclul primar, au început şcoala de astăzi, deşi ar mai fi trebuit să aibă o săptămână de vacanţă.

ALEXANDRA TĂNASE, membru al Asociației Elevilor din București și Ilfov

”S-au luat foarte multe decizii fără ca noi să fim întrebați, fără ca noi să fim consultați, iar asta a rezultat în vacanța din luna noiembrie, scurtarea vacanței de iarnă și chiar faptul că nu există o vacanță intersemestrială.”

Secretarul de stat, Sorin Ion, a invitat câteva persoane la discuții, în interiorul sediului ministerului, însă aceștia nu au putut sta de vorbă și cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

”- Vă decideţi dumneavoastră cine merge?
-Da, sigur că da.”

SORIN ION
secretar de stat, Ministerul Educației
”Deocamdată vor discuta cu secretarii de stat.”

SORIN ION
secretar de stat, Ministerul Educației
”Am discutat despre modul de testare al elevilor. Și noi ne-am dori mai multă predictibilitate în testare, în aprovizionarea cu teste și cumva în resposabilitatea sau în responsabilizarea părinților de a aplica aceste teste. Am discutat și despre calendarul olimpiadelor școlare și am să mă opresc aici, asupra acestui subiect. Vă reamintesc că Ministerul a decis reluarea olimpiadelor școlare care au etapă internațională. Scopul principal a fost să asigurăm prezența României, sau prezența elevilor români, la etapele internaționale.”

O altă revoltă este cea a elevilor navetiști, care, deși ar avea dreptul legal la transport gratuit, ajung să cheltuiască și 500 de lei pentru a ajunge la școală. Răspunsul pentru ei a fost că nu există bani alocaţi, în acest sens, de la bugetul de stat. Prezenți la protest au fost reprezentanți ai Asociației Elevilor din Constanța, ai Asociației Elevilor din București și Ilfov, precum și ai Federației Părinților și Aparținătorilor Legali și grupului civic „Părinții cer schimbare”.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook