Protest în fața ParlamentuluiSute de angajaţi din poliţie, penitenciare şi grefieri au protestat, în faţa Parlamentului, nemulţumiţi de modificarea pensiilor militare şi a celor de serviciu ale grefierilor. Manifestanții au solicitat şi eliminarea tuturor inechităţilor salariale și condiții de muncă mai bune.

AMBIANȚĂ 1 

ȘTEFAN TEOROC, președinte, Sindicatul Național al Lucrătorilor de Penitenciare

"Lucrăm în condiții dure, riscuri deosebite, avem schemele de funcții vacante 30%, cu toate acestea, salarizarea este încă în implementare din anul 2017, nu este completă, sporurile sunt plafonate și așa mai departe. Lista de probleme din structura de apărare este mare de aceea suntem astăzi aici pentru a protesta contra modificării pensiilor militare, în special și vom continua acțiunile inclusiv așa cum cum am făcut în luna mai în Poliția Penitenciară prin bolocarea sistemului refuzând munca suplimentară."

Conform președintelui Sindicatului Național al Lucrătorilor de Penitenciare, Ștefan Teoroc, creşterea vârstei de pensionare de la 60 la 65 de ani este lipsită de orice fundament obiectiv, în condiţiile în care speranţa de viaţă a poliţiştilor şi poliţiştilor de penitenciare din operativ este de 58 de ani.

 "Legate de vârsta de pensionare, de salarizare, toate nemulțumirile noastre au fost făcute publice, susținem toate demersurile pentru că până la urmă este vorba de viața noastră, de copiii noștri și trebuie să le asigurăm cât de cât un viitor, nu se poate în condițiile actuale.

- Aveți așteptări în urma protestului de astăzi?
- Întotdeuna avem așteptări că putem rezolva ceva, mai bine era să nu ajungem aici, să se întâmple totul firesc fără să se ajungă la astfel de proteste."

 "Nemulțumirile sunt legate de predictibilitatea pentru tot ceea ce înseamnă legea salarizării și pentru tot ceea ce înseamnă pensionare, solicităm guvernanților să aplice legea așa cum am stabilit, în totalitate, nu vrem absolut nimic altceva."

"Considerăm că o nepredictibilitate pe termen mediu și lung nu ne va mai ține pe niciunul alături de acest sistem.

- Cum sunt salariile?
- Gândiți-vă, câștig mai puțin decât soția care este încadrată de doi ani în privat."

"Nemulțumirile noastre sunt cauzate, în principal pe mărirea vârstei de pensionare și salarizarea care nu este echivalată de munca depusă pe care o facem noi ca și grefieri. În raport cu munca depusă și cu orele state peste program este un salariu mai mic decât ar trebui.

- Condițiile de muncă cum sunt?
- Condițiile de muncă pot să spun că sunt decente, dar ar mai putea exista îmbunătățiri, la nivelul structurii și sunt prea multe persoane care își desfășoară activitatea în același birou și ar trebui un pic umblat la lucrul acesta și să fie mai spațiat, un pic.
- Aveți așteptări în urma protestului de astăzi?
- Noi așa ne dorim, acum să vedem ce o sa se întâmple și acum."

Sindicaliştii consideră că statul român ar fi trebuit să adopte măsuri pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, pentru finanţarea corespunzătoare a sistemului judiciar. Ei cer redimensionarea schemelor de personal, în scopul unei funcţionări normale a activităţii instanţelor şi parchetelor, dar şi asigurarea unei salarizări corespunzătoare activităţii specifice sistemului judiciar.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook