Protest într-o localitate din județul Harghita, din cauza angajării unor muncitori străiniRevoltă într-o comună din Harghita, din cauza muncitorilor străini! Angajarea a doi bărbaţi din Sri Lanka la brutăria din Ditrău a declanşat tensiuni majore în comună. Oamenii se tem că localitatea va fi asaltată de un val de migranți care le vor impune cultura lor şi le vor pune în pericol siguranța.

BIANCA ROTARU, reporter ”200 de localnici s-au strâns în curtea bisericii și apoi au mers la primărie, pentru a-şi spune păsul. Oamenii se tem că angajarea celor doi bărbaţi din Asia este doar începutul şi că în satul lor se vor stabili tot mai mulţi cetăţeni străini. De partea cealaltă, directoarea firmei care deţine fabrica a explicat că cei doi bărbaţi din Sri Lanka nu sunt migranţi, ci au fost angajaţi printr-o firmă de recrutare, pentru că nu au găsit oameni din zonă interesați să muncească la brutărie. Cei doi au învăţat rapid etapele procesului de producţie, sunt serioşi şi apreciaţi."

Cei doi bărbaţi din Sri Lanka, în vârstă de 22, respectiv 49 de ani, au fost nevoiţi să se mute într-o localitate învecinată, după ce gazda lor a primit ameninţări. Primarul comunei a făcut apel la calm. El a explicat că situaţia s-a creat pentru că oamenii se tem că s-ar putea întâmpla şi în Ditrău incidente similare cu cele provocate de unii migranţi în Occident. Edilul a lansat un apel românilor din străinătate să revină acasă, pentru că sunt locuri de muncă, chiar dacă nu sunt aşa de bine plătite ca în ţările din vestul Europei. În pofida nemulţumirilor localnicilor, reprezentanţii brutăriei spun că în maximum o lună vor mai fi angajaţi cinci muncitori străini, patru din Nepal şi unul din Sri Lanka, deoarece firma este proces de extindere cu fonduri europene ţi are nevoie de forţă de muncă.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste si ura
Drama

Dragoste si ura

Serialul “Dragoste si ura” urmareste povestea fascinanta a doua tinere, prietene apropiate, care provin din clase sociale diferite: Ichcha, fiica unei menajere, si Tapasya, fiica unei familii instarite.

vezi detalii
Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Mr. Bean
Comedie

Mr. Bean

Mr. Bean este un adult care pare să fie născut ieri. De altfel, fiecare episod începe cu imaginea acestuia picat din lună. Este complet ignorant când trebuie să facă niște lucruri simple, însă incredibil de inventiv când găsește soluții la care niciun om normal nu s-ar gândi.

vezi detalii
Veterinarul
Drama

Veterinarul

Drama îşi desfăşoară acţiunea în timpul dinastiei Joseon. Un om care se naște sărac, începe prin a fi medic veterinar, îngrijind cai, apoi devine medic regal și primul chirurg cu practici orientale.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook