Protest într-o localitate din județul Harghita, din cauza angajării unor muncitori străini



Revoltă într-o comună din Harghita, din cauza muncitorilor străini! Angajarea a doi bărbaţi din Sri Lanka la brutăria din Ditrău a declanşat tensiuni majore în comună. Oamenii se tem că localitatea va fi asaltată de un val de migranți care le vor impune cultura lor şi le vor pune în pericol siguranța.

BIANCA ROTARU, reporter ”200 de localnici s-au strâns în curtea bisericii și apoi au mers la primărie, pentru a-şi spune păsul. Oamenii se tem că angajarea celor doi bărbaţi din Asia este doar începutul şi că în satul lor se vor stabili tot mai mulţi cetăţeni străini. De partea cealaltă, directoarea firmei care deţine fabrica a explicat că cei doi bărbaţi din Sri Lanka nu sunt migranţi, ci au fost angajaţi printr-o firmă de recrutare, pentru că nu au găsit oameni din zonă interesați să muncească la brutărie. Cei doi au învăţat rapid etapele procesului de producţie, sunt serioşi şi apreciaţi."

Cei doi bărbaţi din Sri Lanka, în vârstă de 22, respectiv 49 de ani, au fost nevoiţi să se mute într-o localitate învecinată, după ce gazda lor a primit ameninţări. Primarul comunei a făcut apel la calm. El a explicat că situaţia s-a creat pentru că oamenii se tem că s-ar putea întâmpla şi în Ditrău incidente similare cu cele provocate de unii migranţi în Occident. Edilul a lansat un apel românilor din străinătate să revină acasă, pentru că sunt locuri de muncă, chiar dacă nu sunt aşa de bine plătite ca în ţările din vestul Europei. În pofida nemulţumirilor localnicilor, reprezentanţii brutăriei spun că în maximum o lună vor mai fi angajaţi cinci muncitori străini, patru din Nepal şi unul din Sri Lanka, deoarece firma este proces de extindere cu fonduri europene ţi are nevoie de forţă de muncă.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook