Protest la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” din OradeaProtest la Colegiului Național „Emanuil Gojdu” din Oradea! Profesorii și elevii nu sunt de acord cu demiterea lui Florin Nicoară de la șefia unității școlare și vor să fie repus în funcția de director. Nicoară a fost demis vineri, printr-o decizie a Inspectoratului Școlar Județean Bihor, pe motiv că nu a respectat Ordinul Comun al Ministerului Sănătății și al Educației cu privire la revenirea, în actualele condiții pandemice, la programul normal al procesului de învățământ în instituția pe care o conducea.

ȘTEFANIA LUNCAN, secretar ex., C.S.E. Colegiul „Emanuil Gojdu” „Ne-am adunat în curtea școlii pentru a ne exprima nemulțumirea față de decizia luată și doresc să menționez faptul că suntem înafara programului școlar.”

ȘTEFAN ABRUDAN, președinte, C.S.E. Colegiul „Emanuil Gojdu” „Dânsul este extraordinar, un manager foarte bun, un dascăl exceptional. Nu avem cum să nu suținem calitatea într-o școală.” 

ANCA MILE, director adj., Colegiul „Emanuil Gojdu” „Încercăm să ne organizăm în așa fel încât școala să nu intre într-un impas. Cu toții susținem revocarea deciziei prin care domnul director a fost eliberat din funcție.” 

Inspectoratul Școlar Județean Bihor motivează demiterea lui Florin Nicoară prin faptul că nu ar fi ținut seama de avertismentele referitoare la revenirea la programul normal de predare al școlii, respectiv renunțarea la forma de predare online si revenirea la programul normal de studiu în care orele au durata de 50 de minute.

VIRGIL BLAGE, inspector școlar gen., I.S.J. Bihor „Am constatat, cu toate că am avertizat de mai multe ori conducerea liceului că se încalcă aceste lucruri repetat. În această situație am luat decizia de a proceda la demiterea domnului director.”

Conform directorului adjunct, Anca Mile, deciziile s-au luat, însă, în consiliul de administrație al colegiului, prin vot secret, unanim și fără abțineri. Prin urmare, este de neînțeles de ce Nicoară a fost îmvinovățit pentru o decizie care aparține conducerii școlii.

FLORIN NICOARĂ, fost director, Colegiul „Emanuil Gojdu” „Potrivit legii 55/2020 care prevede anumite situații pe starea de alertă, este acolo un capitol referitor la învățământ. Se spune foarte clar că se poate organiza învățământul online. Noi am organizat pentru fiecare clasă din școală o zi cu învățământ online, pentru a proteja copiii și profesorii, și indirect părinții pentru că pandemia nu a trecut. Susțin cauza școlii, consider că mi-am făcut treaba. Consider că măsurile pe care le-am luat pentru a organiza orarul școlii a fost în interesul elevilor și al profesorilor, și indirect și al familiilor. Codul muncii mă obligă să iau măsuri așa încât să asigur siguranța din toate punctele de vedere a angajaților.” 

Cadrele didactice și elevii Colegiului Național „Emanuil Gojdu” au transmis Inspectoratului Școlar Bihor, Ministerului Educației și Primăriei Oradea un memoriu și o listă cu semnături, pentru repunerea în funcție a profesorului Nicoară.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Destine ratacite 2
Drama

Destine ratacite 2

Gitanjali Devi îi încredințează lui Simar Bhardwaj sarcina de a găsi o mireasă ideală pentru nepotul ei. Căutarea lui Simar se termină când o întâlnește pe Simar Narayan, care visează să devină o mare cântăreață.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook