Protest la limita răbdării, la DomneștiProtest la limita răbdării, la margine de București! Sute de oameni au ieşit, astăzi, în stradă, pentru a protesta față de problemele privind infrastructura de transport din zona Prelungirea Ghencea și lucrările de la Pasajul Domnești. De 12 ani, locuitorii din zonă, care trăiesc un coșmar zilnic din cauza problemelor de trafic, cer modernizarea infrastructurii rutiere şi pietonale, șosea cu 4 benzi, trotuare, pistă de biciclete precum şi grăbirea lucrărilor la Pasajul Domneşti. Acesta este al zecelea protest din ultimii 5 ani.

ANTONIA LUPESCU, reprezentant Asociația ”Iniţiativa Prelungirea Ghencea” " Această prelungire este nonstop aglomerată. De luni până duminică nu se mai poate circula pe acest drum. Suntem foarte nemulţumiţi de promisiunile făcute în campania electorală, prin care ni se promitea că se vor apuca de lărgire şi de pasaj. După cum puteţi vedea, nu s-au apucat de absolut nimic. A rămas o promisiune pe hârtie. Nu ştim ce se întâmplă, nu ştim ce proiecte au, nu ştim absolut nimic despre problema noastră "

DELIA MIHALACHE, reprezentant Asociația ”Iniţiativa Prelungirea Ghencea” "Doleanţele noastre sunt urgentarea proiectului de lărgire şi a Pasajului Domneşti, comunicarea de către autorităţi a calendarului de lucrări, a sumelor alocate de la început la sfârşit, a persoanelor responsabile. Noi nu mai credem în promisiuni, atâta timp cât aceste informaţii nu sunt date, iar, atunci când sunt date, nu sunt respectate. Pentru rezolvarea problemelor de trafic, credem că ar trebui lărgită strada la 4 benzi, cu bandă unică RATB, cu piste de biciclete, cu trotoare şi corelare cu pasajul Domeşti."

Protestatarii vor să atragă atenţia Primăriei Capitalei şi Poliţiei Rutiere asupra cvondițiilor de coșmar în acre se desfășoară traficul rutier între strada Valea Oltului şi Şoseaua de Centură. Trotuarele înguste realizate anul trecut de Primăria Capitalei se opresc la jumătatea străzii, sunt obstrucţionate de stâlpii indicatoarelor de circulaţie, iar lipsa benzilor unice pentru RATB provoacă frecvent blocarea autobuzelor în trafic. La orele de vârf, o bucată de 5 km de drum ajunge să fie parcursă într-o o oră jumătate, cu autobuzul sau cu automobilul. Ca ultimă soluţie pentru urgentarea lucrărilor, cetăţenii intenţionează să propună Primăriei Capitalei schimbarea numelui bulevardului Prelungirea Ghencea, în ”Bulevardul Primar Gabriela Firea’’. Propunerea a fost postată pe site-ul Asociației ”Inițiativa Prelungirea Ghencea” și pe site-ul Grupului Civic ”Inițiativa Domnești”, în speranța că, astfel, problemele vor fi rezolvate urgent, în cinstea primăriței Capitalei. Protestatarii au amintit că proiectul „Supralărgire Prelungirea Ghencea - Domneşti”a fost votat de Consiliul General al Capitalei în 2006, dar este, în continuare, tergiversat de autorităţi.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Destine ratacite
Drama

Destine ratacite

Serialul se concentrează pe viețile a două surori, Simar și Roli. Căsătorite cu Prem și Siddhart, acestea devin nurorile perfecte ale casei Bharadwaj. Ele sunt mereu pregătite să rezolve orice probleme care apar și să se lupte cu orice rău care încearcă să atace în vreun fel familia.

vezi detalii
Noblete
Drama

Noblete

În epoca dinastiei Joseon, in Coreea femeile aveau un statut social minor, lovindu-se de multe ori de discriminarea bazată pe sex. Practic, era imposibil ca o femeie să se exprime liber și să urmeze calea pe care o dorea.

vezi detalii
Dragostea gaseste o cale
Drama

Dragostea gaseste o cale

Siddharth, un hotelier, își asumă responsabilitatea de a repara relația dintre independenta sa soție, Roshni, și soacra sa întreprinzătoare, Durga Devi.

vezi detalii
Iubirea invinge
Drama

Iubirea invinge

Anurag Basu și Prerna Sharma par a fi făcuți unul pentru celălalt. Totuși, pentru a putea fi împreună, viața îi supune la multe încercări. Va reuși dragostea să iasă învingătoare?

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook