Protest pentru reducerea fiscalității



Blocul Naţional Sindical a organizat un protest masiv în faţa sediului Guvernului, pentru a cere reducerea fiscalităţii pe muncă. Conform sindicaliștilor, țara noastră are astăzi cea mai ostilă piaţă de muncă în ceea ce priveşte dialogul social. Lucrătorii români au ajuns cobaii experimentelor fiscale făcute de toate guvernele de după 1989, mai precizează sindicaliştii.

AMBIANȚĂ

Conform BNS, ”România este singura ţară din Uniunea Europeană şi din lume în care contribuţiile mediului de afaceri la sistemul de securitate socială au fost mutate în cârca salariaţilor”, începând cu anul 2018.

"Protestează, împotriva taxelor pentru cei săraci cu salarii mici și pentru îmbunătățirea vieții, traiului, tuturor oamenilor muncii. Să arătăm că poporul este alături de sindicate și de patronate, care de foarte mult timp luptă, dar lupta lor nu este materializată, în fapte și ar trebui, odată pentru totdeauna, să se pună punct acestui jaf și acestei bătăi de joc împotriva poporului român și a oamenilor, angajaților sindicatelor și patronatelor din România. Am venit aici să milităm pentru ridicarea nivelului de trai al poporului român."

"Protestul de astăzi, organizat de BNS, la care participă 29 de federații membre, se înscrie într-un calendar de proteste care va avea loc în tot cursul anului. Principala nemulțumire, tema protestului de astăzi este legată de fiscalitatea excesivă, fiscalitatea pe muncă. Faptul că salariații din România sau numai salariații din România contribuie la Sistemul Public de Asigurări Sociale, respectiv la pensii și Sistemul Public de Sănătate, a creat o presiune fiscală foarte mare pe toți lucrătorii care au dus la o diminuare, la o pierdere a veniturilor, fapt ce ne-a determinat să protestăm."

AMBIANȚĂ

Sindicaliştii afirmă că salariile mici şi taxarea ridicată au făcut ca România să înregistreze a treia cea mai scăzută rată de ocupare a forţei de muncă din UE în 2023, după Italia şi Grecia, potrivit datelor Eurostat. Doar 69% dintre românii cu vârsta între 20 şi 64 de ani lucrează, ceea ce înseamnă că aproape o treime dintre români nu muncesc, conchid ei. De asemenea, conform BNS, în 2023, România avea o populaţie ocupată de 7,7 milioane persoane, însă doar 5,6 milioane de persoane au plătit contribuţii de asigurări sociale. 2,1 milioane de persoane ocupate nu au plătit contribuţii, deşi, în unele cazuri, au beneficiat de prestaţii.


Recomanda prietenilor tai

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii
Anupamaa
Drama

Anupamaa

Anupamaa a sacrificat mult pentru a deveni o soție loială, o noră devotată și o mamă iubitoare. Dar a primit, în schimb, doar lipsă de respect din partea tuturor. După ce realizează situația în care se află, Anupamaa decide să-și trăiască viața în condițiile ei.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook